Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Tokoa Helsingissä!

Upeita uutisia saimme tänään Raappavuoren Geologin tokomenosta Helsingissä. Se oli tuomari Harri Laisin tuomaroimana napannut ALO1-tuloksen huikein pistein 181,5, sijoituksena hienosti 3. sija ja pokkasipa poika lisäksi KunniaPalkinnonkin. Paljon onnea Mia ja ylpeä saat olla niin itsestäsi kuin Masistakin - mahtavaa työtä!
Eilinen päivä vierähti Hämeenlinnassa Suomen Snautserikerhon syyskokouksessa ja jalostuspäivässä. Tykkäsin kovasti eläinlääkäri, neurologi Sigitas Cizinauskaksen selkäluennosta ja jälleen kerran saimme todeta, että koiran terveys ei ole mustavalkoista vaan asiaa on tarkasteltava toiseltakin kantilta (röntgen vs magneettikuvat) ja aina koko kokonaisuutena. Erinomaisen antoisa ja mukava päivä hyvässä seurassa!


Punkkiseurannasta ei kannata vielä luopua. Yksi hyvinsyönyt ällötys löytyi Hertan pöksyistä ja oma moka, etten sitä aiemmin sieltä hoksannut. Tuo etova otus oli tämän kauden ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa löydös. Muuten olemme arkisten aherrusten lomassa ihailleet koristeltuja höskiä ulkoilupoluilla, uteliasta oravaa pihallamme ja meillä tuvassa läheisyyttä riittää niin tällä eläinten viikolla kuin aina muutoinkin. Ihan ilman roturajoja!

Huomenna on Aleksis Kiven päivä ja tämä runo "Seitsemän veljeksen"-ihailijana juolahti mieleen tähän kohtaan:

Laulu oravasta

(romaanista “Seitsemän veljestä”, 1870)
Makeasti oravainen
makaa sammalhuoneessansa;
sinnepä ei Hallin hammas
eikä metsämiehen ansa
ehtineet milloinkaan.
Kammiostaan korkeasta
katselee hän mailman piirii,
taisteloa allans’ monta;
havu-oksan rauhan-viiri
päällänsä liepoittaa.
Mikä elo onnellinen
keinuvassa kehtolinnas
Siellä kiikkuu oravainen
armaan kuusen äitinrinnas:
Metsolan kantele soi
Siellä torkkuu heiluhäntä
akkunalla pienoisella,
linnut laulain taivaan alla
saattaa hänen iltasella
unien Kultalaan.
-Aleksis Kivi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Virtaa, pentunäyttelyä, rallytokoa ja Poria!

Eloisaa elokuuta kaikille! Takana on huikea viikonloppu ja lämmin kiitos Marlen, Ronny ja Mico viikonlopun vierailustanne 💖 Olipas ihanaa n...