Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Astutuksesta kolme viikkoa

Huomenna Akan astutuksesta tulee kuluneeksi kolme viikkoa. Vielä emme voi sanoa, onko se tiine, sillä narttu käyttäytyy juoksunsa jälkeen aina samoin. Olipa se astutettu tai ei. Akan tiineysultra on 24.1. ja sitten tiedämme varmasti, jäikö Tukholman reissusta tuliaisia mukaan.

O-pentue kotisivuillamme

Pysykää terveinä 💞

Muutamin kuvin viimeaikaisia menojamme omilla nurkilla: vesisadetta, hirveesti lunta ja kauheesti pakkasta, föntuulta ja jääkelit.... Vaihtelua päiviin on ainakin kelien myötä ollut!

Viime sunnuntailta: meidän tytöt ja Ragnar


Akka tuijottaa kissaa puusta alastulemaan

Nätti onkin!

Mäntyyn voi myös kavuta

Fön-tuuli on puhallellut ja lumet vähentyneet

Akka

Upea kuutamo

Sökö Ragnarin luona visiitillä, kuva Nea

Reeti 

Revontuliakin oliKuutamo 16.1.2022 klo 8.00

Aika vähän on tullut pyörittyä vuonna 2021Sitten vähän vakavampiin asioihin ja lopussa hyvä artikkeli koiran rankaisemisesta. Positiivisuus kantaa aina! 

Paljonko pentu maksaa?

Tämä on sinulle, joka kysyt sähköpostilla pelkästään pennun hintaa.
Tämä on sinulle, joka soitat ja toteat voivasi ostaa pennun halvemmalla jostain muualta.
Tämä on sinulle, joka et välitä, onko pennulla rekisteripaperi vaan sinulle riittää pelkkä lemmikki.

Yksikään pentu ei ole vain lemmikki. Jokaisen puhdasrotuisen koiran takana on KASVATTAJA. 
Käytämme isoja kirjaimia erottamaan kasvattajan pennuttajasta, pentutehtailijasta.

Hyvämaineinen kasvattaja ei teetä paperittomia pentuja, koska se ei edistä rodunjalostusta.
Rekisteripaperit dokumentoivat pennun sukulinjan ja mahdollistavat myöhemmän terveyshistorian tutkimisen sen suvussa.

Kun kerrot KASVATTAJALLE, ettet välitä rekisteripapereista, tarkoitatkin oikeasti, ettet voisi vähemmän välittää pentusi terveydestä vaan haluat löytää markkinoilta mahdollisimman halvan pennun.

Kun valitset ostaa pentusi maineikkaalta ja laadukkaalta KASVATTAJALTA, on tämä kasvattaja vastuussa jokaisen pentunsa terveydestä, niiden pentujen, jotka hän pitää itse ja niiden, jotka hän myy.

Sama KASVATTAJA jättää väliin pyhänsä ja lomansa, viettää lukemattomia unettomia öitä ja hänen kotinsa on myös hänen koiriensa koti. 

Todella intohimoinen KASVATTAJA tekee jalostustyötään rakkaudella ja laittaa peliin koko sydämensä sekä sielunsa. 

Ei vain myydyillä pennuilla, vaan myös jokaisella pennunostajalla on paikka hänen sydämessään ja he kuuluvat KASVATTAJAN suurperheeseen. 

KASVATTAJA on huolissaan pienistä pennuistaan, kun ne ovat lähteneet uusiin koteihinsa ja ottaa takaisin pentunsa kyselemättä, jos niistä halutaan syystä tai toisesta luopua.

KASVATTAJIEN kädet likaantuvat usein synnytyksissä ja kaikkeen siihen liittyvässä, koska loppujen lopuksi siitä hänen elämässään on kysymys... Syntymän ja kuoleman välissä on hänen elämänsä. Ja se pitää hänen elämänpyöränsä pyörimässä. 

KASVATTAJA teettää tutkimuksia, ultraääniä, röntgenkuvia, analyysejä, hätäsektioita, rokotuksia, rekisteröi pentunsa, tutkii sukutauluja, madottaa ja sirututtaa pentunsa saadakseen työstään myöhemmin ulkomuototuomarin arvion. 

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä KASVATTAJA valitsee onnekkaimmat perheet saamaan pentunsa.
Kyllä. Luit aivan oikein. 

Todellinen KASVATTAJA valikoi tarkkaan ne perheet, jonne pentunsa myy, koska hän ei teetä pentuja ansaitsemistarkoituksessa. Kustannukset pennuista ovat niin korkea, että tästä syystä valitaan parhaat mahdolliset perheet. Monesti joudutaan myymään enemmän "ei oota" kuin pentuja. 

Hyvällä KASVATTAJALLA on hyvin erityinen asema sydämessään niille, jotka haluavat jatkaa hänen kasvattamaansa sukulinjaa. Miksi näin? 

Koska vastuuta rodunjalostuksesta ei oteta ikinä missään tilanteessa kevyesti. Se on KASVATTAJALLE elämäntapa, jonka hänen kanssaan jakavat vain muutamat asialle omistautuneet ihmiset. 

Koira ei ole ikinä vain lemmikki. Se on KASVATTAJAN perintö rodulle, pienen pojan paras ystävä, pikku tytön suojelija, ikäihmisen terapiakoira, perheenjäsen ja jollekin hänen koko maailmansa.

Kirjoittanut Sir Eduardo Loredo Muller
Käännös Sanna Koponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oulu, Helsinki ja Tallinna

Viikonlopun aikana oli monenlaista tapahtumaa!  Me lähdimme keskiviikkoaamuna Tallinnaan olutjuhlille, Öllesummeriin neljäksi illaksi ja pe...