Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Silmäpeilausta ja jalostuspäivää

Raappavuoren Näköharha kävi torstaina terveystarkastuksessa Salpausselän Koirankasvattajat ry:n järjestämässä joukkoterveystarkastuksessa. Eläinlääkäri Lotta Axelson, Vetson totesi Alman silmät perinnöllisistä sairauksista terveiksi, polvia palpoidessaan molemmat polvet nolliksi eli ihan terveiksi eikä sydänkuuntelussakaan sivuääniä esiintynyt. 

Kiitos Marika ja Mikko erinomaisesta yhteistyöstä!

Raappavuoren Näköharha

Joukkoterveystarkastustilaisuuden ilmoittautumispisteessä oli välillä aikaa
tutkia myös jalostustietojärjestelmää ylpeänä ja hymyssä suin

Alma ja sen tausta jalostustietojärjestelmässä
N-pennuista on nyt 
- lonkkakuvattu 7/11: 5 x A/A, 2 x B/B
- kyynärkuvattu 7/11: 7 x 0/0
- selkäkuvattu 7/11, osalta on kuvattu koko paketti ja osalta vain LTV: 
*LTV 7/7 -> 5 x LTV0, 2 x LTV1
*SP 3/7 -> 3 x SP0
*VA 6/7 -> 6 x VA0
- silmäpeilattu: 5/11
- luonnetestattu 1/11, MH-luonnekuvattu 1/11 ja käyttäytymisen jalostustarkastus tehty 2/11
- virallisessa koetilaisuudessa näistä on ehtinyt käydä jo 3/11, osa useamman kerran
- näyttelykäyntejä näistä tekee tällä hetkellä 5/11 ja ovatkin saaneet erinomaisia arvosteluja ulkomuodostaan

FI MVA Raappavuoren Nyrkkisääntö

N-pentueemmekin on siis osoittautunut oikein oivaksi ja näistä kuulemme tulevaisuudessa varmasti lisää, iso kiitos ihan kaikille kasvattiemme omistajille 💖 

Lauantai hurahti Tampereella Suomen Snautserikerho ry:n jalostuspäivässä. Paikan päällä oli 14 jäsentä ja etäyhteydellä 25 jäsentä.

Päivä aloitettiin yhteisellä kahvitteluhetkellä, jonka jälkeen eläinlääkäri ja koirankasvattaja Jukka Lillstrang von Wendt luennoi nartun astuttamisesta, synnytyksestä ja ruokinnasta. 

Luennon jälkeen kävimme luentoon liittyvät jalostuspäivän kokousasiat. Ensin esittelimme hallituksen päätöksen kennelnimen puoltoanomusta varten ja jatkossa puoltoon tarvitaan kahden kasvattajan suositus, joista toisen kasvattajan tulee olla kokenut kasvattaja. 

Sitten kävimme läpi tilastoja vuosilta 2019 - 2023: pentue- ja pentumäärät, keisarileikkausten määrät ja syyt keisarileikkauksiin tai lääkityksen tarpeeseen <- totesimme, että keisarileikkauksia tehdään paljon useista eri syistä. Lisäksi katsoimme pikaisesti kasvattajien ilmoittamat pentulaatikkokuolemat ja myös tyhjäksi jäämisen syitä pohdittiin yleisellä tasolla.

Ruokatunnin jälkeen jalostuspäivää jatkettiin esittelemällä DCM-tilastointia tietoomme tulleista DCM-tuloksista, kävimme läpi pentulistakriteerit, joihin ei tullut muutosta, mutta jatkossa kasvattajan on tehtävänä on ilmoittaa astutusilmoituksessaan sukusiitosprosentin lisäksi myös sukukatokerroin viiden sukupolven osalta. 

Jalostuspäivän päätteeksi toimitettiin jalostustoimikunnan jäsenvaalit. Toimikunnassa jatkavat 2-vuotiskauden toiselle vuodelle Anu Ala-Äijälä, Martina Cittova-Kontu ja Kati Jokio. Erovuorossa olleet Riikka Kärkkäinen, Petra Tiittanen ja allekirjoittanut valittiin jalkamaan uudelle 2-vuotiskaudelle. Lisäksi Pia Torvinen valittiin toimikuntaan uutena jäsenenä ja Kalle Sivula kuunteluoppilaan rooliin.

Luottamustehtäväni jalostustoimikunnan jäsenenä alkoi vuonna 2008 ja katkeamattomana se tulee jatkumaan nyt vuodet 2024 - 25, jolloin olen jälleen erovuorossa. 

Kiitos mukavasta jalostuspäivästä ja aina on ihanaa nähdä kertakaikkisen ihania ystäviä! 

Kuva Päivi Pöllänen

Tänään Pena, Raappavuoren Nopsajalka kävi juoksuttamassa tyttöjä ja malttoivat välillä vähän huilatakin vesisateessa ja kylmässä tuulessa.

Kasvatteja ja etenkin niiden omistajia on aina ilo tavata ja näissä kuvissa Ässä, Akka ja Pena
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terveystutkimuksia ja marraskuun maisemia!

Raappavuoren Oivajätkä kävi äsken silmäpeilauksessa Salpausselän Koirankasvattajat ry:n järjestämässä joukkoterveystarkastustilaisuudessa. E...