Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Muksahti mukavasti marraskuulle!

Perjantaina sain viestin, että Suomen Kennelliitto on lausuntonsa Hepsankeikan luuston tilasta lausunut: lonkat A/A ja kyynärät 0/0 - onnittelen itseäni ja terveiset Johannalle! Melkoista menoa on viime viikoille mahtunut eikä tahti ole juurikaan hiljentynyt. Ehdin kuitenkin välillä vähän nauttimaan upeista syyskeleistä ja kameraakin ulkoilutin, upeita kelejä

Viikonloppu on vierähtänyt Kekrin, Pyhäinpäivän ja Halloweenin tohinassa. Jounin syntymäpäivänkin kunniaksi maljoja nostettiin ja lasipalatsini avajaisia vietettiin. Tai Jounin sikarimajan? Kuisti on nyt talvikunnossa ja monia muistoja tuli muisteltua, sillä facebookissa on menollaan yli 15 vuotta vanhojen kuvien haaste. Herkistivät. Näillä elämänohjeilla on monesta mutkasta selvitty kolhuitta tai osimoilleen ilman isompia vammoja:

7 sanaa, jotka tiivistävät elämän tarkoituksen by T. A. Barron (kirjoittanut pari vuosikymmentä Merlin-velhosta kertovia kirjoja lapsille ja nuorille)

Kiitollisuus: Täysillä elämiseen kuuluu kiitollisuus - joka ikisestä hengenvedosta, laulusta, rakkaasta, päivästä. Kiitollisuus auttaa huomaamaan ja arvostamaan ympärillämme olevia ilonaiheita ja mahdollisuuksia.
Rohkeus: Elämän tarkoitus on löydettävä aivan itse. Sitä ei voi ostaa. Sitä ei voi ottaa joltakulta muulta vastaan annettuna. Tarkoitusta on etsittävä, ansaittava ja tehtävä aivan omaksi. Kaikki tämä vaatii rohkeutta.
Tieto: Tieto alkaa tietämättömyydestä - sen hyväksymisestä, kuinka vähän tietääkään. Lisäksi muutama tippa nöyryyttä, ja voi säästyä valtamerelliseltä röyhkeyttä. Tämän jälkeen ripauksella uteliaisuutta voi oppia ja kehittyä loputtomasti. Tutkimusretkiä odottaa kaksi universumia. Niistä toinen löytyy kunkin sisältä ja toinen ulkopuolelta.
Usko: Seuraa uskoasi ja antaudu sen vietäväksi. Se johtaa suurempaan voimaan, syvempään tietoisuuteen ja korkeampiin totuuksiin. Muista silti, että vaikka oma uskosi on se oikea, se ei tarkoita, että muiden uskonaiheet ovat vääriä.
Ihmettely: Lapset näkevät maailman uutena ja ovat avoinna hämmästykselle. Ihmettely avaa tien mielikuvitukselle, ja se puolestaan tiet arvostamiseen, luovuuteen ja täyttymykseen. Ihmettelyn ydinasia on avoimuus ja läsnäolo kaikki aistit avoinna.
Anteliaisuus: Anteliaisuus ei ole sitä, että antaa muille mitä he tahtovat. Se on sitä, että antaa muille mitä itse tahtoisi. Jakaminen vaatii empatiaa. Niinpä varsinainen antaminen on vain näkyvä osa tapahtumaa. Sitä edeltää näkymätön lahja, joka lähtee sydämestä.
Toivo: Toivo vaatii rohkeutta. Maailmassa on niin paljon ongelmia ja epätoivoa, että toivo voi vaikuttaa saavuttamattomalta tai jopa mahdottomalta. Kyynisyys on toivon vihollinen numero yksi. Se, että epäilee aina, ettei suuntaan parempaan ole. Toivon liittolainen on uusien ajattelutapojen keksiminen, sillä niiden avulla on mahdollista löytää tapoja toimia paremmin.
Ja bonuksena Rakkaus: Rakkaus on kutsu, ei käsky. Kun sen voimalle antautuu, ei voi ennustaa, minne se johtaa.

Mukavaa marraskuuta ja lämmittäkää lähimmäisiänne, nauttikaa ihan joka hetkestä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 2-vuotiaille ja kahden sertin reissu Valgaan!

Paljon onnittelurapsutuksia huomenna 2 vuotta täyttäville Artulle, Billylle, Kurkolle, Laikalle, Okolle, Hetalle, Stellalle ja meidän Ässäll...