Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 5. lokakuuta 2018

Leppoisaa lokakuuta ja erinomaista eläinten viikkoa

On vierähtänyt jo lokakuulle ja tänään oli aamupakkasta. Saamme ihailla muuttolintuparvia sekä syksyn väriloistetta, joten talvi tulee tänäkin vuonna. Eilen vietettiin kansainvälistä eläinten päivää ja se aloittaa eläinten viikon, joka on vuosittain 4. - 10.10. vietettävä teemaviikko. Suomessa eläinten viikkoa on vietetty Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen aloitteesta 1959 lähtein. Eläinten viikolla nostetaan keskusteluun vuosittain vaihtuva ajankohtainen tai muutoin merkittävä teema. Tämän vuoden teemana on lemmikkieläimen vastuullinen hankinta ja siihen liittyen myös lemmikkieläimen omistajuuteen sekä sen pitoon kiinnitetään huomiota. Olen hämmästynyt nykyisestä menosta. Lemmikkejä otetaan hetken mielen johteesta ja yhtä nopeasti ne jätetään hoitamatta tai täysin heitteille, kouluttamiseen ei sitouduta ja jos ihminen voi muutoin huonosti, niin aina ensimmäisenä siitä kärsii lemmikki. Harkitkaa vakavasti eläimen hankintaa monelta kantilta, sillä se sitoo ja siitä on otettava vastuu joka päivä ja mm. oma perhe, omat työt ym. menot sekä ympäristö on otettava huomioon. Koira (toki muutkin lemmikit) on myös koulutettava vähintään mukaviin kotitapoihin, sillä ihmisen kouluttamat tavat taustakoirille eivät periydy jälkeläisille vaan ne on neuvottava jokaiselle yksilölle erikseen. Luonne toki periytyy ja vanhempien arkuus tai aggressiivisuus hyvinkin vahvasti. Koiran kanssa touhutessa jättäkää kännykät, SoMe yms. ylimääräinen ajatushajonta syrjään. Keskittykää kulkiessanne koiraan ja pitäkää mielessä, että koira oppii joka hetkestä, kohdelkaa koiraa koirana selkeillä ohjeilla, ohjatkaa rajat johdonmukaisesti unohtamatta hellittelyhetkiä ja kouluttakaa sitä, sillä siten se on onnellisempi kuten sen ihmisetkin. Pidän koiran liiallista inhimillistämistä yhtä huonona kohteluna kuin täyttä kaltoinkohteluakin. Liian usein tämän päivän menossa tuntuu, että mitä enemmän tietoa on tarjolla, niin sitä vähemmän ihminen saa poimittua oikeaa informaatiota tai yrittää enää edes vähääkään sinnitellä oman maalaisjärkensä kanssa runsaassa tietotulvassa. Meillä vietetään eläinten päivää jokainen päivä ja nautitaan niistä muistaen, että koulutettu koira on kuin sivistyksen saanut ihminen!

Meidän akkalaumasta etenkin Sökö ja Akka jaksavat ilahduttaa niin itseään kuin toisiaankin, lystiä piisaa vaikka puitten kasvua seuratessa. Reeti on nähnyt useamman vuoden enemmän puitten kasvamista ja niissä supsattelevia oravia, joten sitä ei metsämeno omassa pihassa enää urheilulenkkien jälkeen jaksa kiinnostaa

Paluu harmaaseen arkeen loman jäljiltä on tapahtunut ripeästi ja harrastustani, antoisaa yhdistystoimintaa on sekaan riittänyt mukavasti. Viime sunnuntai vierähti Suomen Snautserikerhon jalostustoimikunnan kokouksessa Valkeakoskella ja keskiviikkona pidimme yhteistä palaveria Suomen Koirankasvattajat, SuKoKa ry:n sekä Ladies Kennel Club ry:n järjestämästä rotukoirakävelystä Tuusulassa. Viime rotukoira-hyväntekeväisyystapahtuma sai liikkeelle noin 150 koirakkoa ja tuottoa Hypokoira ry:lle uusien hypokoirien koulutukseen kertyi upeat reilut 2500 euroa. Seuraava rotukoirakävely pidetään 1.9.2019 Töölönlahdella ja hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry.

SuKoKan Erik Lindholm, LKC:n Anne Eriksson, Anne Sinisalo, minä (SuKoKa) ja Annukka Paloheimo

Tänään alkaa Salpausselän Koirankasvattajat ry:n järjestämät näyttely- /sosiaalistamistreenit Renkomäen hallilla ja niitä pidetään aina perjantaisin klo 18-19 joulukuun puoliväliin asti. Huomenna on snautseritapaaminen PikkuVeskulla ja viikonlopun kohokohtana on Jettyspoof´s kennelin 30 vuotisjuhlat Jokelassa. Mukavaa viikonloppua!

Jk. Yhdistysten tapahtumista löydät parhaiten tietoa suoraan niitten nettisivuilta!
Suomen Koirankasvattajat, SuKoKa ry (olen hallituksessa ja 4.vuosi menossa)
Salpausselän Koirankasvattajat ry. (olen hallituksessa ollut vuodesta 2007, Pj. vuodesta 2014)
Suomen Snautserikerho ry. (jalostustoimikunnan jäseneksi valittu syyskokouksessa 2008 eli nyt 9.vuosi menossa)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 2-vuotiaille ja kahden sertin reissu Valgaan!

Paljon onnittelurapsutuksia huomenna 2 vuotta täyttäville Artulle, Billylle, Kurkolle, Laikalle, Okolle, Hetalle, Stellalle ja meidän Ässäll...