Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

torstai 31. joulukuuta 2020

Vuosi 2020 lopuillaan!

Tämä vahvasti muistiinjäävä vuosi on kohta viimeistä päivää myöten taputeltu loppuun ja kokoan tähän postaukseen, millainen se koiramaailman menoissamme oli. 

Kukaan ei voi kasvattaa koiria yksin ilman tukea ja nöyrä kiitokseni kaikille kasvattiemme omistajille huikeasta aktiivisuudesta monella saralla! Olette aarteita ja ihaninta on, että jokainen karvainen kakaramme on ihanien ihmisten elämää sulostuttamassa eläen oikeaa koiranelämää nauttien erinomaisesta huolenpidosta 💖 Toki jokaisella on varmasti monenlaisia konkeloita matkalle osunut, mutta mutkamäet kuuluvat elämään kaikkien likilähellä elävien kanssa.

Terveystarkastustuloksia kertyi KoiraNettiin kasvattiemme myötä silmäpeilausten osalta 13 kpl, joista monet olivat uusintapeilauksia ja ylpeänä voin todeta, että käyntejä näissä on kasvattiemme osalta liki 70 %, kun koko rodun osalta ne ovat noin 10-40 %. Lonkat ja kyynärät kuvattiin kuudelta koiralta tuloksin A-B-lonkin ja 0-kyynärin. Tänäkään vuonna ei tietooni tullut lainkaan autoimmuunisairauksia (kilpirauhasen vajaatoiminta, epilepsia, allergiat ym.) ja koputan puuta, ettei niitä jatkossakaan ilmene. Mutta luontoäidin kujeiluihin ei voi vaikuttaa vaikka parhaat mahdolliset vanhemmat pentueelleen valitsee. Elämää ovat sairaudetkin.

Näyttelykäyntejä kertyi tynkänäyttelyvuodesta mukavasti ja kasvattimme kahmivat oivasti sertejä sekä Cacibeja napaten muhevasti useita ROP- ja VSP-sijoituksia. Raappavuoren Könsikäs valioitui Liettuaan ja siltä puuttuu enää yksi Cacib tullakseen kansainväliseksi muotovalioksi, CIBiksi. Suomeen valioitui Raappavoren Kimurantti, joka onkin kuudes FI MVA K-pentueestamme - kauniit ja komeat kasvattimme!

Kasvattimme ovat aktiivisia harrastajia monessa lajissa ja uskaltautuvat myös virallisiin kisoihin. FI MVA Raappavuoren Geologi nappasi TK2- ja FI MVA Raappavuoren Irtiotto RTK1-koulutustunnuksen, FI & EE MVA Raappavuoren Känkkäränkkä suoritti BH-kokeen ja on osallistunut jo palveluskoirien hakukokeisiin napaten myös snautsereiden rotumestaruuspronssia ToKossa, Raappavuoren Läpimurto suoritti MH-luonnekuvauksen, Raappavuoren Ideaali sai agilityssä LUVA:n ja sijoittui ko kilpailussa ykkössijalle, huikeaa! RallyToko-käyntejä kasvattiemme osalta tänä tynkävuonna kertyi ToKossa 4, MeJässä 1, agilityssä 3 ja RallyTokossa 5 kertaa. Mahtavia tekijöitä olette ja joskohan ensi vuonna järjestetään runsaammin kokeita. Tsemppiä kaikille harrastuksiinsa ja onnea kisakoitoksiin!

FI & EE MVA sai viisi komeaa ja kaunista pentua 31.10. ja isänä näille on kasvattimme Raappavuoren Latausvirta. Ne ovat matkanneet jo omiin koteihinsa ja parastaikaa odotellaan FI & EE MVA Raappavuoren Kuperkeikan pentuetta syntyväksi nyt viikon sisään.

Viimeinen kotiutuja Raappavuoren Mielensäpahoittaja

FI & EE MVA Raappavuoren Kuperkeikan tiineyttä 8 viikkoa!

Koiranpidon lisäksi harrastuksiini kuuluu koiramaailman aktiivinen yhdistystoiminta. Jatkan 1.1.2021 lähtein edelleen Salpausselän Koirankasvattajat ry:n puheenjohtajana ja tätä pestiä olen pitänyt jo vuodesta 2014 alkaen. Minut haluttiin myös Suomen Snautserikerho ry:n jalostustoimikunnan varapuheenjohtajaksi ja jalostustoimikunnan jäsenenä olen ollut 11 vuotta, joista useita vuosia varapuheenjohtajana aiemminkin. Pesteihini kuuluu myös Suomen Koirankasvattajat, SuKoKa ry:n hallituksessa häärääminen, johon kuuluu monenmoista toimintaa ja josta olen erovuorossa 21.2.2021, sillä 6-vuotinen toimintani sen yhdistyksen toimihenkilönä on jälleen katkolla. Minua oli esitetty myös Ladies Kennel Club ry:n jäseneksi, johon minut hyväksytiinkin ja lämmin kiitos luottamuksesta monessa asiassa.

Pitkin vuotta olen uutisia kirjannut tänne blogiin. Tuula Lalli ylläpitää kotisivujamme ja lämmin kiitos Tuulalle tuesta, ystävyydestä sekä jouhevasta yhteistyöstä 💝 Kotisivujemme uutissivu näyttää tämän vuoden osalta tältä: Raappavuoren kennelin uutiset

Kiitämme myös tänä vuonna kaikkia mukanamatkanneita ja aina voi huonostakin esimerkistä oppia. Huonoja esimerkkejä koiramaailmassa riittää. Onneksi koiramaailman väki on pääasiassa erinomaisen ihanaa ja virkistävää seuraa, kiitos ystävät 💞

Raappavuoren kennelnimi täytti tänä vuonna 30 vuotta ja sitähän piti juhlia railakkaasti, mutta koska tämä vuosi on tällainen, niin runsashenkilöiset juhlimiset jäävät tulevaisuuteen. 

Mutta logon vihdoin teetin, kiitos Kersti Zoppille hienosta logosta ja Pauliina Sjöholmille mainoksesta! 


Mukavaa vuoden 2021 vastaanottamista ja pitäkää huolta toisistanne!

Muistojen kirjaan piirtyi uusi lehti, 
vuosi vanha nyt taakse jää. 
Paljon, paljon siihen mahtua ehti 
- paljon jota ei voi ymmärtää. 
Kirjan sivuilta kirkkaana loistaa 
hetket kanssa rakkaiden ystävien.
Rivit toiset niin surullisena toistaa
kolhuja elämän ja pettymysten.
Elon kirjaan avaan sivun uuden
täysin puhtaan ja lumivalkoisen.
Vielä kirjoittamattoman tulevaisuuden näen jo hahmona piirtyvän riveiksi sen.
-Birgit Ahokas-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oulu, Helsinki ja Tallinna

Viikonlopun aikana oli monenlaista tapahtumaa!  Me lähdimme keskiviikkoaamuna Tallinnaan olutjuhlille, Öllesummeriin neljäksi illaksi ja pe...