Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

torstai 12. maaliskuuta 2015

Aurinkoinen Kvartettimme! Ja artikkelilaina: Onko snautseri oikea koira sinulle?

Kauniita keväisiä päiviä kaikille! Ulkoiluille on tarttunut kamera mukaan ja tähän nippu otoksia oman kvartetin lystittelyistä. Hiekkaa tupaan kantautuu, mutta sellainen on pikkuvika näille keleillä - nautitaan! Sellainen huomio, että tämä postaus on julkaistu ekan kerran torstaina, lauantailta (14.3.) lisäsin alkuun kuvia. Kokeilin luonnospalautusta, muttei vaihtanutkaan päivämäärää....

Lauantain lystittelyt kuvattuna Canonin järkkärillä, jonka kanssa olen vieläkin harjoitteluasteella....

Jokeri, vapaa 10 kk ja Hertta, reilut 10 vuotta

Sökö vauhdissaLunta löytyy vielä hankikannoiksi asti, kun metsään menee
Hertalle sattui pieni kirsuvamma, kun risu tökkäsi - ei onneksi pahasti, mutta verta vähän irtosi

Muistutus! Pesäpuuhat ovat juuri nyt kuumimmillaan metsänelävillä ja pesimisrauha niille kuuluu


Tämä kuvasarja kuvattu torstaina Olympus ProTough-kameralla, se pieni ja kestävä mukaanotettava:

Jokeri, Hertta, Reeti vähän taustalla ja SököHerttaMummoKoira ja Jokeri
Reeti ja Jokeri tulollaan


Sökö selkeesti tietoisena tilastaan? No ei varmaan - kunhan istuskelee välillä tuumaillen

Loppumatkalla voipi nauttia pupunpapanoista vaikka istuallaan? Sökö, Reeti, Jokeri ja Hertta

Kopioituna silmille osunut artikkeli - aika osuva!

Onko snautseri oikea koira sinulle?

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/1998

© Marion Kidd
Snautserien ihailijat sanovat, että snautseri on täydellinen koira. Se on vakituisesti seurana, sydänystävä ja koira, jolla on terävä äly. Tällaiset puheet saavat snautserit kuulostamaan täydellisiltä, ja usko pois, niin ne ovatkin - oikealle omistajalle!
Minkälaiselle henkilölle snautseri sopii? Snautseri on monipuolinen koira. Se sopii yksinäiselle henkilölle, joka haluaa aktiivisen, hauskan koiran ja suurenmoisen ystävän. Snautserin hienoja ominaisuuksia on kyky olla nuorten perheiden perheenjäsen. Se pitää pienistä lapsista ja osaa olla ystävällinen heille ja tietää, milloin heitä pitää suojella. Vanhemmalle eläikeläispariskunnalle, joka haluaa itselleen vahtikoiran ja seurakoiran, snautseri sopii hyvin. Varoitukseksi kuitenkin sanottakoon, että snautseri älykkäänä koirana huomaa pian heikot kohtasi ja ottaa pian kodin hallintaansa, mikäli se sille suodaan. Snautserin omistaja tarvitsee vahvan luonteen, hänen tulee osata asettaa säännöt ja vaatia niiden noudattamista. Snautseri sopii hyvin perheeseen, kun se tietää, että sillä on rakastava, mutta voimakas johtaja, johon koira voi luottaa ja jolle koira voi antaa kiintymyksensä ja uskollisuutensa.
Snautseri on tyylikäs koira, mutta tyylikkyyteen kuuluu karvaa tiputtamaton turkki. Snautserin omistajalla tulee olla aikaa turkin hoitoon ja trimmaamiseen. Hyvin hoidetusta snautserin turkista ei lähde karvoja eikä siinä ole koiramaista hajua. Vaikka snautserin turkin hoito vie aikaa, sen oppiminen ei ole vaikeaa. Palkitsevinta on, kun itse hoitaa snautserinsa turkin, jolloin voi nauttia aina siistin näköisestä koirasta. Siisti snautseri viehättää myös varmasti yleisöä, ja minne menetkin koirasi kanssa, et joudu kauaa odottamaan yksin, kun ihmiset tulevat kysymään snautseristasi. Tämä sopii erinomaisesti yksinäisille ihmisille ja vanhemmille ihmisille, jotka kaipaavat juttuseuraa. Ei tarvitse kuin mennä puistoon tai kävelylle kadulle ja juttuseurasta ei tule puutetta!
Snautseri rakastaa seuraa ja omien ihmisten seurassa oleminen on snautserin mieluisinta puuhaa. Se vaatii huomiotasi ja tekee todella omistajansa elämästä sietämättömän, ellei hän anna aikaansa koiralleen. Snautseri haluaa olla kanssasi päivin ja öin. Kun tämä ei ole aina mahdollista ja olitpa jättänyt snautserisi lyhyeksi aikaa tai koko päiväksi, se tervehtii sinua samalla innolla palatessasi. Snautseri ei ole koira, jonka voi jättää jatkuvasti ulos. Se on suurenmoinen koira sisällä, kun se saa kääriytyä omalle paikalleen, josta se voi pitää silmällä sinua.
Snautseri pärjää hyvin tottelevaisuudessa ja monet saavuttavatkin korkeita palkintosijoja tässä lajissa. On suositeltavaa, että snautsereita koulutetaan, mikä auttaa sekä omistajaa että koiraa ymmärtämään toisiaan sekä snautserin luonnetta.
Snautseri tarvitsee tilaa juosta ja leikkiä. Se sopeutuu pieniin koteihin ja kaupunkiasuntoihin, mutta siinä tapauksessa omistajan tulee viedä koira päivittäin kävelylle ja leikkimään puistoon. Monet snautserit pitävät vedestä ja uivat joissa, järvissä ja meressä. Jotkut snautserit leikkivät vesiastioillaan omistajiensa harmiksi, ja jos vesiastia on sisätiloissa, he joutuvat siivoamaan lattiaa usein.
Kuten edellä mainittiin, snautseri voi olla täydellinen koira oikealla omistajalla. Ennen kuin hankit snautserin, keskustele kasvattajien kanssa ja yritä tavata muita ihmisiä, joilla on snautseri lemmikkinä. Käy paikallisessa koirakoulussa ja saatat tavata omistajia siellä. Kysy kasvattajilta, voisitko saada nähdä ei ainoastaan heidän näyttelykoiriaan, vaan myös heidän kasvattejaan ja niiden omistajia, ja voisiko kasvattaja järjestää tapaamisen kasvattiensa omistajien kanssa.
Älä kiirehdi pentua hankkiessasi, koska juuri silloin virheet tapahtuvat. Tutki tilannetta tarkkaan. Varmista, että pidät kasvattajasta, jolta aiot pennun hankkia ja että tulet toimeen hänen kanssaan. Jos tunnet olosi jännittyneeksi ja epävarmaksi kasvattajan läheisyydessä etkä usko, että myöhemmin voit kääntyä kasvattajan puoleen neuvoja kysyäksesi sen jälkeen, kun olet hankkinut pennun, etsi muita kasvattajia. Muista katsoa kasvattajan omistamia aikuisia koiria, pentusi tulee siitä suvusta. Jollet pidä näiden koirien tyypistä tai luonteesta, niin etsi edelleen kasvattajia ja muita koiria, ennen kuin päätät. Jos löydät kasvattajan tai kasvattajat, joista pidät, saatat joutua odottamaan, milloin heillä on pentu sinua varten. Muutaman kuukauden odottaminen ei ole mitään verrattuna siihen, että kadut 12 vuotta tai enemmänkin, jos ostat väärän pennun vain siksi, että halusit sen juuri nyt. Muista, että ne ovat eläviä olentoja eikä niitä pidetä hyllyllä tai varastossa. Tätä rotua ja juuri sinulle sopivaa pentua kannattaa odottaa. Jos olet vahvaluonteinen, pidät hauskanpidosta ja jos sinulla on aikaa koirallesi ja aikaa pitää sitä ystävänäsi, silloin olet valinnut hyvin: älykkään ja vilkkaan koiran sekä rohkean kodin vahdin ja rakastettavan ja todellisen seurakoiran - SNAUTSERIN.
Kun olet kerran omistanut yhden snautserin, ymmärrät, miten niistä tulee tärkeä osa elämääsi ja ne vievät sydämesi ja sielusi.
Lähde:
http://www.schnauzerware.com/planet/right-dog-for-you-standard.htm


JK. Rauhasta on tullut nykyään sellainen perskärpänen - anteeksi kesykyyhkynen, että meinasin jo retkahtaa hankkimaan sille kaverin. Se on ihan alituiseen joko tukassani tai olkapäälläni hakemalla hakien juttuseuraa sekä rapsutuksia niin kaulan ja siipien alle kuin selänkin päälle eikä anna rauhaa, jollei häkkiä tule laitettua kiinni (sehän on meillä ollut yleensä aina auki, mutta nyt olen häkittänyt hetkittäin!). No hyvä, että kesyyntyy seuranpuutteessa? täysillä ihmiseen, mutta voisin olla vähän enempi erossa siitä. Ainakin näitä kotihommia tehdessäni, sillä peräpäätään nuo ei silleen hallitse ja voi minun papereitani, tietsikkaa ja tukkaani.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luustotuloksia, silmäpeilausta, Tuomarinkylän KV ja menoa!

Raappavuoren Mieliharmi kävi torstaina luustokuvissa ja jo perjantaina Suomen Kennelliitto lausui kuvat: lonkat B/B, kyynärät 0/0, olkanivel...