Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Rauhallista Naistenpäivää!Naise elämää?
Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava.
Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine,
sää ole liia kiltti.
Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu.
Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist.
Jos sää anna, sää ole helppo nakki. 
Jos sää pihtaa, haeta joltain muult.
Yritä täsä sit olla. Jua pari lasi kuaharii.
Venytel tualis semmottos, et pää
menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi.
Hiukka hianon näköst. Ei iloseks tulemiseks
enemppä tarvita.
Kyl o helppo ol naine!!!!
-Heli Laaksonen-


Kiitos kaikille eilisistä nimpparimuistamisista! Olen edelleen puolikuntoinen, kun flunssa otti uusintaerän ja Salppurin kisat jätin suosiolla tv-seurantaan, sillä varpaathan siellä olisi kastuneet. Lievästä niiskuttelusta huolimatta luvassa on erinomainen päivä ja sellaista toivottelen kaikille, etenkin meille naisille!

Tasa-arvo ei ole itsestäänselvä juttu vaikka meillä asiat ovatkin jo mallillaan olleet pitkän aikaa. Tänä vuonna teemana on tyttöjen ja naisten aseman parantaminen kouluttamisen myötä.

Kansainvälinen naistenpäivä

International Women's Day
Ensimmäiset naistenpäivän juhlalliset pidettiin jo 1900-luvun alkupuolella mutta kesti lukuisia vuosikymmeniä ennen kuin Kansainvälisestä naistenpäivästä tuli myös virallinen yleiskokouksen julistuksen myötä tunnustettu YK:n teemapäivä vuonna 1975. Maaliskuun 8. päivänä vietetyn naistenpäiväksi lisäksi samana vuonna vietettiin myös YK:n kansainvälistä naisten teemavuotta, jota seurasi naisten vuosikymmen 1976-1985 sekä useita naisten maailmankonferensseja.Sukupuolten välinen tasa-arvo tosin tunnustettiin jo YK:n peruskirjassa vuonna 1945, joten naisten oikeudet ovat olleet vahvasti Yhdistyneiden kansakuntien ideologiaan kytkeytynyt arvo sen perustamisesta lähtien.
Epätasa-arvo on yhä 2000-luvullakin suuri globaali ongelma, vaikka skandinavisessa arvomaailmassa moinen voikin tuntua kummalliselta ja vieraalta ajatukselta. Esimerkiksi vuoden 2013 naistenpäivän teemana oli lupausten pitäminen, koska naisten joukkoraiskaukset olivat puhuttaneet laajalti ympäri maailmaa ja aikaansaaneet suurta epäuskoa, raivoa ja ymmärrystä siitä, että kansainvälisessä yhteisössä on tehtävä edelleen väsymättömästi, jotta läheisemme naiset saavat elää turvallisempaa elämää, niin usein rauhallisiksi kokemissamme kotimaissamme kuin myös usein etäisimmiksi jäävillä konfliktialueilla. YK pyrkiikin naistenpäivänä saamaan kampanjoinnilleen yhä vahvempaa näkyvyyttä ja yhä enemmän tukijoita, jotta vallitsevat epäkohdat jäävät niiden vastustajien väsymättömän vastarinnan alle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luustotuloksia, silmäpeilausta, Tuomarinkylän KV ja menoa!

Raappavuoren Mieliharmi kävi torstaina luustokuvissa ja jo perjantaina Suomen Kennelliitto lausui kuvat: lonkat B/B, kyynärät 0/0, olkanivel...