Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ii-pentue pantu aluilleen!

Ensin kotimaan uutiset: MasiGeologin selkäkuvat on nyt lausuttuna, kiitos Mia! MasiGeologi KoiraNetissä

Raappavuoren Geologi (Why Not Grand Calvera x Raappavuoren Epeliina), 2 v

Sitten reissukuulumiset: Ajoin maanantaina kovan päivän jälkeen Turkuun Sökön kanssa ja painuimme yölautalle nukkumaan, sillä se pätkä taittui ilman minun ohjaustani mainiosti kohti Tukholmaa ja olin väsynyt. Tiistaiaamuna matka jatkui Tukholmasta Jönköpingiin ja voihan halvattu, mikä ajokeli! Räntää ja loskaa piisasi yhdellä tieosuudella niin näkyvyyden kuin tienkin täydeltä ja suoraan sanottuna ne keliolosuhteet hirvittivät vaikka pidän itseäni kaikkien kelien kuskina. Mutta monenlaista keliä matkalle mahtui, mukavasti auringonpaistettakin. Perille pääsin ehjin pellein ja Jönköpingissä ei lumesta enää ollut tietoakaan. Vajaan 10 minuutin tutustumisen ja muutaman harjoitushypyn jälkeen Grim aloitti tositouhut Sökön kanssa, jota kestikin sitten 20 minuuttia. Jes! Olin siis hyvään aikaan reissuun lähtenyt!

Sökön ja Grimmin yhteisen sävelen lakattua vähän myöhemmin aika vilahti kuin siivillä seurustellen Monican (Adiolas kennel) ja Björnin (Grimmin omistaja) kanssa ja heidän seurassaan olisin viihtynyt paljon pidempäänkin, mutta päätin kuitenkin kurvata samantein takaisin kotiin. Matka Jönköpingistä Tukholmaan sujui mukavassa kelissä, mutta voi herkiemä sitä Tukholman ruuhka-aikaa! Se oli aikamoinen järkytys keski-ikäiselle maalaisnaiselle ja hitaasti matelin foordsonin rattia puristellen kohti satamaa. Käytin niin paljon sen viimeisen reilut 1,5 tuntisen ajon aikana kytkinjalkaa (ajossa pelkästään Tukholman reunalta satamaan), että siitä jalasta löytyi nilkan etupuolelta jotkut omituiset lihaksetkin, joita en vissiin ennen olekaan noin runsain mitoin käyttänyt. Tunnustanko, että ihan ilonkyynel tirahti, kun satamaan saavuin... Huh! Selvitykseksi sellainen juttu, että ajelin tosiaan tapaani paljon hitaammin kohti Tukholmaa nauttien maisemista ja se nautiskelu meinasi koitua kohtalokseni, sillä en sellaisiin automääriin ja jonotuksiin etukäteen arvannut varautua, mahdotonta menoa! Samalla on sanottava, että olen useinkin Tukholmassa sekä Ruotsin puolella kurvannut, mutta ne ovat tapahtuneet leppoisasti lauantaisin tai sunnuntaisin, joten en ollut lainkaan varautunut arkiruuhkaan. No nyt sekin on koettuna!

Kaikesta sitä rauhallisuudella selviää, minultakin tarvittaessa lehmän hermot löytyvät ja niin saavuimme tiistai-iltana ajoissa (tai oikeasti ihan nippanappa) satamaan ja taas nukkuen matka kohti Turkua sujahti. Se oli sellainen pikareissu ja kuvia en ehtinyt napsia, sillä yksin on hankalaa autosta kuvata ja aika Ruotsissa hurahti joko ajaessa tai seurustellessa. Palataan kirjoitukseen ennakkotunnelmista, joita rohkeasti vähän aikaa sitten kirjasinkin tänne ylös. Hommahan meni niinkuin olin kirjoittanut elikä ennakko-odotukset ovat lunastetut ja Sökö on astutettu 3. maaliskuuta, joten pennut syntyvät toukokuun alussa. Nyt vaan peukut pystyssä, että Sökölle tarttui tuliaisia matkalta mukaan (jottei nuo ajelut ihan pelkkää lystiä olleet ja pellit ovat autossa edelleen ihan ehjät, huom.)!

Se ennakkoonkirjoitettu tässä: Sökön juoksu alkoi!

Muutama reissukuva löytyi kamerasta kuitenkin muistoksi

Koiranvessa vähän hämmästytti, mutta tarpeilut onnistuivat mainiosti

Saapuminen Tukholmaan

Kohta Jönköpingissä! Taustalla tuulihärveli, joka ei kyllä näy kuvassa siten kuin minä sen näin...

Autosta napattuna, Vätternin rantaa pitkin ajeltiin

Brahen talon rauniot Vätternin rannalla

Taukopaikalta, lunta sielläkin

Todella keväiseltä taukopaikalta

Jönköpingin ja Tukholman välimatka on 300 km - tämä paluumatkalta


Tapahtui sillä välin kotona.... Mainiota maaliskuuta!


Ennen Ruotsin reissua kävin lauantaina 28.2. Nurmijärvellä SuKoKan (Suomen Koirankasvattajat ry.) kasvattajapäivillä ja kiitos luottamuksesta, sillä minut valittiin yhdistyksen hallitukseen. Vilinää on kuunvaihteeseen riittänyt muutenkin ja viikonlopun aikana meillä visiteerasi mm. tämä mainio koiranhoitaja

Emma, 6 v - siskoni likka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 7-vuotiaille ja snautseritreffit!

Onnittelurapsutuksia tänään 7 vuotta täyttäville Kelmille, Kössille, Bertalle, Iinekselle, Kertulle, Mallulle ja meidän Akalle sekä terveise...