Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

maanantai 21. syyskuuta 2015

Hyvinkää-Saksa-Kouvola-Riihimäki!

Huikeita tapahtumia oli jälleen viikonlopun aikana ja isot kiitokset kasvatinomistajille! Lauantaina oli Hyvinkäällä ryhmänäyttely, jossa Juha Putkonen arvioi kasvattimme seuraavasti:

Raappavuoren Geologi: Koon ylärajalla (49 cm), ryhdikäs kaunislinjainen uros. Hyvät raajat ja luusto. Oikeat rungon mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Lähes yhdensuunteiset kallon ja kuonon linjat. Korvat saisivat asettua paremmin. Keskiruskeat silmät, kuono saisi olla pidempi ja täyteläisempi. Hyvä purenta. Hyvä rintakehä, riittävästi eturintaa. Erinomainen karkea karva, väri saisi olla tasaisempi. Löysäkieppinen häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Kevyet joustavat liikkeet. Erinomainen askelpituus. VAL ERI, VAK1, SA, PU2

Raappavuoren Granadilla: Hyvänkokoinen, nartuksi hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä raaja luusto, vahva narttumainen pää. Lähes yhdensuuntaiset kallon ja kuonon linjat. Korvat tulisi asettua paremmin. Keskiruskeat silmät. Lyhyehkö kuono, tiukka purenta. Hyvä rintakehä, eturinta saisi olla täyteläisempi ja olkavarret viistommat. Riittävästi kulmautunut takaa. Riittävän karkea karva, sirpinmuotoinen häntä. Kevyet joustavat liikkeet. VAL ERI, VAK1, SA, VSP

Onnittelut Mialle, Evelle ja Paulalle, aivan loistavaa menoa!

Lauantai-iltana sain viestin Saksasta ja paljon onnea upeasta BH-kokeen suorituksesta Raappavuoren Gertudelle (Chilille) sekä omistajille ja lämpimät terveiset, joskus me vielä nähdään! Ihan varmasti!Sunnuntaina Raappavuoren Guinevere pokkasi Kouvolassa TOKO-kokeessa alokasluokan ykköstuloksen ja luokkavoiton pistein 172. Paljon onnea Mirkka, olette mahtava pari!
Itse puudutin pyrstölihani kahden pitkän päivän Suomen Kennelliiton ja SuKoKan järjestämällä "Hyvää elämää koiran kanssa - vastuullista koirankasvatusta" -luennolla Riihimäessä eikä tietoa tai kokemusten jakamista ole koskaan liikaa, joten saa ne pyrstölihat välillä puutuakin. Suosittelen näitä myös kokeneille koiraihmisille, sillä asiat muuttuvat alati ja ajan hermolla on pysyttävä. On kovin harmillista, jos touhuaa, muttei tiedä touhuamisen tarkoitusta tai sääntöjä tai siinä touhutessa jää tärkeät asiat huomiotta, jollei muista tahi tiedä, mitä olisi pitänyt tutkia, kertoa sekä kirjata sopimuksiin. Olen kuullut, että osa kasvattajista jättää kertomatta aiemmissakin postauksessani esille tulleen mainion KoiraNetin mahdollisuudet monien tietojen tarkasteluun. Sitä en suosittele unohdettavaksi, sillä jossain vaiheessa se avautuu jokaiselle koiranomistajalle tietoineen vaikkei välttämättä ennakkoon ole tuttu. Sen esitteleminen on jokaisen kasvattajan velvollisuus jo ihan rodusta kertoessaankin. Avoimuus ja yhteistyö ovat harrastuksen kantavat voimat niin muitten kasvattajien kuin kasvatinomistajienkin kesken. Kasvattajan sekä koiranomistajan arkeen mahtuu niin iloa kuin suruakin ja vertaistuki kokemusten tuomine esimerkkeineen on aina tärkeää (ja toisen olkapää).

Jokainen koira lähtee meiltä ensisijaisesti lemmikiksi - perheen parhaimmaksi karvaiseksi kaveriksi asialliseen loppuelämänsä kotiin. Me seuraamme tiiviisti (mikä luontoelokuva!) pentujen kehitystä, luonnetta ja ulkoisia avuja sillä silmällä, että jokainen omistaja kohtaa omat tulevat tavoitteensa parhaiten täyttävän yksilön kanssa vaikka ei niitä voi 8-viikkoisesta missään nimessä taata, mutta ehkä jotain jo tulevasta havaittavana? Ja kuten mm. näistä uutisista huomaamme, niin snautserin kanssa voi harrastaa monenmoista ihan käsitöistä alkaen (trimmaus) ja jokainen muokkaa omastaan sen mieleisensä!

Kuva kennelliiton fb-sivulta otettu ja olen paikalla!

Koirankasvatus tänään-kurssin sisällöstä

Pennut ovat reippaita, liikkuvat jo välillä laukka-askelia tavoitellen, painivat, karjuvat, kiljuvat, röyhtäilevät, maistelevat, tutkivat ja nukkuvat paljon, sillä nukkuessahan ne uudet taidot tarttuvat takaraivoon, joita voi taas herätessä sujuvammin harjoittaa (nuku asian päälle!) ja uinuessahan sitä kasvaa kovaa vauhtia isommaksi sekä vahvemmaksi. Se matolääke puistatti joitakin ja yhdeltä sitä löytyi päästä, mutta kaikki sen saivat (paitsi Rauha). Emän nisämaito riittää yhä ravinnoksi, mutta asiaan tulee lisäystä lähipäivinä. Ihanaiset kulmahampaalliset pötkylät!Jk. Ylpeänä esittelen myös kurssitodistuksen - opiskelu kannattaa aina!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oulu, Helsinki ja Tallinna

Viikonlopun aikana oli monenlaista tapahtumaa!  Me lähdimme keskiviikkoaamuna Tallinnaan olutjuhlille, Öllesummeriin neljäksi illaksi ja pe...