Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

torstai 3. syyskuuta 2015

Pennut 5 vuorokautta

Laatikossa on edelleen kaikki hyvin. Pennut ovat paksuja ja voivat ilmeisen hyvin. Laatikosta kuuluu imemistä, lussutusta, tyytyväistä yninää, mahantäyttymisähkintää ja kiljaisujakin, jos ei nisää meinaa heti löytyä tai se paras on sisaren suussa. Todella elämännälkäisiä (nisänälkäisiä!) pikkuihmeitä eikä niitten katsomiseen väsy. Ihanat myyräseni!


Kahdeksikon kanssa saa parrankin sotkuiseksi!

Se ainokainen Tappikaveri

Koiranpennut eivät tee juuri mitään muuta kuin imevät nisää ja nukkuvat ensimmäisten päivien aikana. Nämä ryömivät kyllä aika paljon (kuulivat sen paksu-sanan?), etenkin emän mahalle ja nauttivat unistaan joko emän nisillä tai sisarustensa kyljessä. Silmät avautuvat 10 - 14 vuorokauden ikäisenä, mutta siitäkin menee vielä viikkoja ennenkuin näkökyky on kunnollinen ja mm. syvyysnäkö noille kehittyy vasta kuuden viikon ikäisenä. Mutta on niitä vaan mahtava seurata ja tärkeintä on pitää emä tyytyväisenä, iloisena ja hyvin ruokittuna, jotta maitoa riittää ja kaikilla on lämmin sekä turvallinen olo. Emä huolehtii tällä hetkellä täysin pentujen puhtaanapidon, joten parta vähän kärsii....

Palaan ensi maanantaina (tai tiistaina) uusien uutisten sekä kuvien kera postailemaan, sillä viikonlopun aikana paneudun vähän muihin kuin tietsikkahommiin ja eipä nuo kuvatkaan juuri muutu. Taustaakaan en lähde tuumaamaan toiseksi vaikka hetkittäin vihreällä ruohopetillä makoilevat, sillä ruohoa laatikkoon emän jaloissa kantautuu leikatun nurmen ja aamukasteen toimesta. Lupasi kai jo syyssäitäkin? MantaGasoliina voi hyvin ja nauttii niin pennuistaan kuin seurusteluhetkistäkin koko tuvan kanssa. Pentujen painot nousevat hyvin, muttei se oikein valokuvan välityksellä välity, joten samanmoisia otoksia nuo tahtovat olla..... Hauskaa viikonloppua!

Linkkivinkkinä on Suomen Kennelliiton järjestämä Koiranomistajan peruskurssi eikä tuon lukeminen pahaa tee konkareillekaan!

Jk. Nuita pentulaatikkoon pyrkijöitä olisi Jounin ja minun lisäkseni monta muutakin tuvassamme, mutta saavat vartoa... Kvartetti on ehkä jo maltillisempi (ainakin vähän), sillä emä on supsattanut kyllä tapahtumat ihan selkeesti käydessään niitä hetkittäin välillä moikkaamassa. Ihana Manta ja ihanan innokkaat kummitädit sekä IsoMummo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 7-vuotiaille ja snautseritreffit!

Onnittelurapsutuksia tänään 7 vuotta täyttäville Kelmille, Kössille, Bertalle, Iinekselle, Kertulle, Mallulle ja meidän Akalle sekä terveise...