Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

lauantai 2. syyskuuta 2017

Tallinna, Tuomarinkartano, Tromssa -> 5 x MVA!

Huikeaa menoa näyttelykehissä, sillä tänään kasvateistani ilmaantui näyttelykehissä kolme ROP-koiraa, yksi VSP ja viisi tuoretta muotovalioarvoa - paljon onnea kaikille! Tulokset tulevat tapahtumajärjestyksessä, sillä Tallinnan uutiset sain melkein heti kurvattuani Tuomarinkartanoon Helsinkiin ja Norjassa asuvien uutiset sain kotimatkalla. On tähän päivään mahtavaa uutista mahtunut ja nyt on aika korkata shampanjapullot!

Virolaistuomari Anne Sume tuomaroi Tallinnassa 2-vuotiaasta Raappavuoren Intuitiosta, Astasta näin: Erinomainen tyyppi, hieman pitkä runko, erittäin hyvä pää, hyvä purenta,, hyvä ylälinja ja hännän asento, häntä on hieman pysty, hyvä ja karkea karva, hyvät liikkeet, hieman ahtaat takaa. AVO ERI, AVK1, SA , PN1, SERT, ROP -> EE MVA


Ruotsalaistuomari Anne-Chaterine Edoff tuumasi Tuomarinkartanossa 2-vuotiaista nuorista näin ja totesi suullisesti kehäkierrosten päälle arvostavan kovasti kasvattieni tyyppiä, joka minun kannattaa säilyttää kasvatustyössäni:

Raappavuoren Irtiotto, Toto: Erinomainen tyyppi. Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvinmuodostunut pää oikealla ilmeellä. Erinomainen ylälinja, joka päättyy hyvään lantioon. Erittäin hyvä eturinta mittasuhteineen. Hyvät kulmaukset edessä, voisi olla paremmin kulmautunut takaa. Hyvä raajaluusto. Liikkuu erittäin hyvin sivulta, tehokkaat liikkeet. Hyvä karva. Ei kaunein häntä. AVO ERI, AVK1, SA, PU1, SERT, VSP -> FI MVA
  
Kuva Markku Välilä

Kuva Markku Välilä

Kuva Markku Välilä

Kuva Mervi Aarninsalo

Raappavuoren Iltavirkku, Viki: Erinomainen tyyppi, mittasuhteiltaan ja kunnoltaan. Feminiininen, erittäin hyvärakenteinen pää. Aavistuksen kevyt kuono-osa. Erittäin hyvä ylälinja. Erittäin hyvä eturinta mittasuhteineen. Hieman niukat, mutta normaalit kulmaukset. Hyvä raajaluusto. Erinomainen karva ja väri. Liikkuu kaikista suunnista katsottuna energisellä hyvällä askeleella. AVO ERI, AVK1, SA, PN1, SA, SERT, ROP -> FI MVA


Kuva Nisa Keltaniemi

Kuva Markku Välilä, kiitos Nina Toton handlauksesta ROP-kehässä!

Itävaltalaistuomari Erwin Deutscher totesi Tromssassa Raappavuoren Guaranan olevan suullisesti kauttaaltaan mahtava kokonaisuus, arvosteluteksti meni näin: Erinomainen ilme, erinomainen pää, jossa runsas parta ja otsatukka, tummat silmät ja hyvä kuono. Karkea karva, tasapainoinen ylälinja, korvat ja häntä. Hyvä ja vahva rintakehä. Erinomaiset kulmaukset, liikkeet, väri ja luonne. AVO ERI, AVK1, SA, PN1. SERT, ROP -> NO MVA ja myös Suomen Muotovalio, sillä Laralla on Suomesta yksi serti saatu, paljon onnea!Voi jotta, millainen päivä tämä oli. Huomenna kurvaan Töölönlahdelle, Helsinkiin siis jälleen "Rotukoirakävely 2017" -tapahtumaan, jonka järjestävät Suomen Koirankasvattajat ry. ja Ladies Kennel Club ry. Tapahtuman pääosassa ovat tietenkin onnelliset rotukoirat, mutta se on myös hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kerätään varoja Avustajakoira ry:lle uusien avustajakoirien kouluttamista varten. Kokoontuminen on klo 12. Finlandia-talon luona, tervetuloa mukaan!
Mukavaa syyskuuta, monenlaista menoa ja värikylläisyyttä riittää, kun ne vaan ehtii huomata!Kyllä höskäkin voi olla nätti puolukoitten aikaan!

Tiedoksi vielä Rotukoirakävelystä:
Mediatiedote
Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry
ja Ladies Kennel Club ry tiedottavat
23.8.2017
Töölönlahden maisemissa näkee 3. syyskuuta
laajan kirjon erirotuisia koiria
Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry ja Ladies Kennel Club ry järjestävät sunnuntaina 3. syyskuuta kello 12 alkaen englantilaisen mallin mukaisen Rotukoirakävely-hyväntekeväisyystapahtuman Töölönlahden puistossa Helsingissä. Tapahtumassa näkee laajan joukon erilaisia ja erirotuisia koiria. Koirat omistajineen kokoontuvat Finlandia-talon taakse ja lähtevät kello 13 yhteiskävelylle Töölönlahden ympäri.
– Idea rotukoirakävelyyn tuli Englannista, jossa tämäntyyppisiä hyväntekeväisyystapahtumia on järjestetty jo useita vuosia, kertoo Ladies Kennel Club ry:n varapuheenjohtaja Annukka Paloheimo. Koirat omistajineen kerääntyvät yhteiselle kävelylle näyttäen, miten paljon iloa ja hyötyä koirasta on. Samalla kävelyt osoittavat, että rotukoirat ovat terveitä ja rakkaita lemmikkejä.
Rotukoirakävelyn tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Avustajakoira ry:lle. Avustajakoirat auttavat fyysisesti vammaisia ja toimintarajoitteisia ihmisiä. Jokainen avustajakoira on koulutettu vastaamaan avustamansa ihmisen yksilöllisiä tarpeita. Avustajakoira auttaa monenlaisissa arjen toimissa, esimerkiksi noutaa ja vie paikoilleen tavaroita, avaa ja sulkee ovia, auttaa pukeutumisessa ja riisuutumisessa ja kantaa pieniä ostoksia kaupasta kotiin. Avustajakoiratoimintaa rahoitetaan RAY:n ja lahjoitusten turvin.
Avustajakoira on yksi hyvä esimerkki siitä, millaisissa tehtävissä koirat voivat auttaa ihmistä. Avustajakoiran työssä koiran luonteella on tärkeä merkitys. Koiran tulee olla luonteeltaan tasapainoinen, hyvähermoinen, sosiaalinen ja halukas oppimaan uusia asioita. Monet avustajakoirista ovat noutajarotuisia. – Nämä rodut on jalostettu alun perin metsästyskäyttöön, mutta ne sopivat hyvin myös moniin muihin tehtäviin, kertoo Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry:n puheenjohtaja Vesa Lehtonen.
Rotukoirakävelyyn voi ilmoittautua koirineen mukaan joko etukäteen verkon kautta tai paikan päällä. Samalla voi halutessaan tehdä lahjoituksen avustajakoiratoimintaan. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman Facebook-sivuilta. Tapahtumaan voi myös tulla mukaan vain tutustuakseen eri koirarotuihin.
Rotukoirakävelyn suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.
Suomen Koirankasvattajat SuKoKa ry on suomalaisten koirankasvattajien etujärjestö, joka edistää vastuullista koirankasvatusta. Ladies Kennel Club ry kerää varoja hyväntekeväisyyteen järjestämällä erilaisia koiratapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DCM-testitulokset ja lämpimät terveiset Kanarialta!

Tulevan pentueemme vanhempien geenitestitulokset ovat nyt tulleet Laboklinin laboratoriosta ja niin FI MVA Tallgårdan Ezio kuin Raappavuoren...