Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 5. helmikuuta 2021

Mukavaa Runebergin päivää!

Nyt on kunnon talvi lumen ja pakkasen kera. En ehtinyt pentuja lauhan aikana totuttaa ulkokulkuun ja hyvä niin, sillä kokemuksesta tiedän, että kirkuen ulos ne vähän väliä olisivat jatkossa tahtoneet paukkupakkasista huolimatta. Ja pieniä ei passaa palelluttaa. Siispä navetoimme ja mukavastihan nuo höskänsä tekevät ulko-oven eteen haistaen selkeesti siis, että sen oven takana olisi mukava pihailupaikka. 

Pennut täyttivät eilen viisi viikkoa saaden lahjakseen matokuurin ja lehmän menon yltyessä joka hetki raisummaksi sekä kekseliäämmäksi. Ne ovat kertakaikkisen mainioita otuksia tarjoillen teräviä heti aamuvarhaisesta lähtein. Pennut nukkuvat edelleen paljon ja hereilläoloajat käytetään ruokailuun, leikkimiseen, painiin, juoksemiseen ja ihmisten maisteluun, joita käykin meillä runsaasti. Mallu on käynyt pentuja vierottamaan ja piipahtelee vain pikaisesti mahanalustaansa silloin tällöin jälkikasvulleen vilauttamassa, kun sohvamakoilultaan muistaa tai tissit muistuttavat. 

Akka on ollut nyt pentujen pääasiallinen leikittäjä ja olen ylpeä sopuisasta akkalaumastamme vaikkei Akka siskonsa seurassa pentuja leikitä. Niille nääs voi tulla edelleen erimielisyyttä leikkimistavoista ja koskaan emme ota riskejä koirien kesken. Reeti ja Sökö seuraavat pentujen menoa vähän etäämmältä, sillä ikä tekee koirallekin tehtävänsä eikä tuo pentumäärä niitä selkeesti isosti jaksa viehättää vaikka lipaisevat niiden naamaa tai peppua välillä oppiakseen tuntemaan pikkuihmeet kauttaaltaan.

Meillä nautitaan nyt Runebergin tortuista, lämpimästä tuvasta, tulppaaneista, auringonpaisteesta ikkunan läpi ja erinomaisesta seurasta. 

Mukavaa pakkasviikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 7-vuotiaille ja snautseritreffit!

Onnittelurapsutuksia tänään 7 vuotta täyttäville Kelmille, Kössille, Bertalle, Iinekselle, Kertulle, Mallulle ja meidän Akalle sekä terveise...