Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 9. marraskuuta 2012

Koiranomistajan iloja!

Raappavuoren Fröökynän luuston tila on Kennelliitossa Annie Limanin toimesta lausuttu seuraavasti: lonkat A/B ja kyynärät 0/0. Sökö osoittautui luustoltaan siis terveeksi tytöksi ja tammikuussa tuijotellaan silmiä.

Tämä vuosi taitaakin olla pulkassa koiramaisten tulosten osalta, näyttelyihin tai kokeisiin ei ainakaan kukaan omistani tai kasvateistani ole menossa, yhdet terveystarkit ehättävät ehkä tämän vuoden puolella vielä lausuttavaksi asti, mutta muutoin tavallista arkea. Tottakai jännitän IrmaEpeliinan ultratulosta (viikolla 49), mutta kyllä niin tolkusti rakastui Ukkoon, että ihmettelen, jos ei tiineenä ole! Kiitos Annalle, saat olla ylpeä Ukosta ja terveiset Ennille!

Tänä aamuna keli oli kuin keväthangilla! Joku muistaa kadonneesta blogistani lama-ajan leikkipaikan? Tässä kuvaa tältä aamulta samalta alueelta, menivät sitten Itellan lajittelukeskuksen rakentamaan, mutta vielä me kulmilla käymme kurvaamassa. Kuvat otettu kännykkäkameralla, kun allekirjoittanut unohti paremman kameran kotiin...


 
Allu ja Rauha ovat löytäneet yhteisen sävelen ja Rauhasta löytyy jo ääntäkin sekä uskallusta astella kädelle ja tovin viihtyykin siinä - harjoitukset kesyttämisessä jatkuvat! Allun omituiset ruokamieltymykset viihdyttävät meitä ruokaillessa. Se innostui jo aiemmin mm. riisistä, munakkaasta, nakeista, juustosta ja broilerista, tänään se söi hartaudella maksalaatikkoa ja punajuurisalaattia... Saas nähdä, miten vatsa reagoi? Se on ahne otus - jos se päättää tulla yhtäaikaa ruokailemaan, niin mikään ei pitele sitä eväistä erossa. Ymmärrän oikein hyvin, että puluja sanotaan siivekkäiksi rotiksi, ei taida tuokaan kovin kaukana sellaisesta olla, kun kaikki kelpaa ja röyhkeä se on ;)

Jotenkin tuolla facebookin puolella sorruttiin muistelemaan noloja tilanteita ja niitähän koiran kanssa sattuu, etenkin nuoren koiran kanssa ja jos ei koira aiheuta noloja tilanteita, niin niitä voipi kehitellä ihan itse! Meillä oli aikanaan dobermannit Lissu ja Rikke, erittäin kuuliaisia ja tekeväisiä otuksia (aika kultaa muistot!). Olin yhdellä parkkiksella heittelemässä niille keppiä, kun siellä oli tilaa harjoitukseen ja vain pari autoa parkissa. Koirat toimivat kuin unelma (kerrankin!) ja vähän röyhistelinkin siinä ylpeänä otusteni esittämästä tottevaisuudesta, sillä kuulin muutaman miehen siinä likellä keskustelevan puuhastamme ja katselevan sitä ehkä hivenen ihaillen (ainakin itse kuvittelin niin!). Keppi lensi ja koirat vuoron perään sitä noutivat erittäin suurella ilolla ja huh, suurella tottelevaisuudellakin vuoroaan nätisti odottaen. Ja röyhistelyni jatkui ja jatkui... Hitsi, kun tajuaisi touhun ajoissa lopettaa tyylillä! Jotenkin käsistäni lipsahti se saaturan keppi toisen auton tuulilasiin ja siitä konepellille! Kops ja HUPS! Voi halvattu, että hävetti! Ehdin karjaista "EI!!!", sillä näin jo mielikuvissani, kuinka otukseni kiipeävät Volvon konepellille noutamaan sen kepin... Onneksi sillä kertaa uskoivat karjahdustani! HÄVETYKSEN PUNA naamallani tuijotin autoa ja tuumasin tyynesti? miehille, että Volvossa näyttää olevan paksut pellit (onneksi koirani eivät kiivenneet kepinnoutoon konepellille...). Välttelin pitkään sitä parkkista ennenkuin seuraavat treenit siellä pidin.

No elämässä sattuu ja tapahtuu, etenkin koirien kanssa. Jatkossa voipi muutama muukin hävetys ilmaantua tänne blogiin, jahka niitä muistini syövereistä putkahtelee ja tohdin niistä kirjoitella.

Seuraava kiertokirje oli aiemmassakin blogissa, laitan sen tähän, sillä se viihdyttää yhä ja on ihan täyttä totta! Minulla ei ole kokemusta omasta koirattomasta huushollista lainkaan ja  kadehdin välillä ystävieni putipuhtaita ja järjestyksessä olevia koteja, joissa voi tulla ja mennä ilman sen suurempaa numeroa... Miltähän sellainen tuntuisi? Tai entäs jos hyvinjärjestetty elämä järjestetäänkin kokonaan uudelle mallille koiranpennun toimesta?

Ennen kuin hankit koiranpennun!

* Kaada kylmää omenamehua matolle ja lattialle. Kävele sitten avojaloin pimeässä.
* Pidä jaloissasi sukkia, joihin olet tehnyt reikiä tehosekoittimella.
* Mene ulos kaatosateeseen heti herättyäsi. Kävele kuraista tietä ja hoe: "Hyvä poika, pissi ja kaki pian!"
* Peitä kaikki parhaat vaatteesi koirankarvalla, vaaleat tummalla, tummat vaalealla.
* Juokse avojaloin lumisateessa sulkemaan portti.
* Kaada lattialle puhtaat silitetyt vaatteet.
* Heitä käytettyjä alusvaatteita pitkin lattioita, kun teille tulee vieraita.
* Hyppää lempituolistasi juuri ennen elokuvan tai urheiluohjelman loppuratkaisua ja juokse avaamaan ulko-ovi.
* Pistele ruokapöydän ja tuolien jalkoihin koloja haarukalla ja ruuvimeisselillä.
* Tiputa aamulla matolle suklaavanukasta ja yritä puhdistaa se illalla.
* Levitä aamulla lähtiessäsi vessapaperirullia ympäri taloa ja siivoa ne illalla kotiin tultuasi.
* Ota päällesi lämmin ja pehmoinen peitto, jota on lämmitetty patterin päällä ja kiedo se ympärillesi.
Samanlaisen tunteen tulet kokemaan, kun pentu nukkuu sylissäsi.
* Mene eläinlääkärin vastaanotolle, tyhjennä lompakkosi ja pyydä lääkäriä ottamaan rahat. Jatka matkaa eläinkauppaan ja sovi, että palkkasi maksetaan suoraan sen tilille.
* Pidä itsellesi yökoulua: Herää, kun herätyskello soi klo 3:00. Aseta 30-kiloinen jauhosäkki päällesi ja yritä nukkua. Sivele kasvojasi wettex-liinalla, jonka olet illalla laittanut pesuvatiin vuoteen viereen.
Nouse ylös, kun kello on viisi.
* Ala käyttää ulkokenkiä sisälläkin, erityisesti kura-aikana.
* Voit myös käydä syksyllä keräämässä puista tippuneita lehtiä ja levittää niitä kotiisi.
* Roiskuta vettä ympäriinsä kun tiskaat äläkä pyyhi sitä pois.
* Säilytä luuta sohvan takana ja pyydä ystäviäsi tuomaan kotiisi auton alle jääneitä eläinten raatoja ynnä muuta sellaista.
* Unohda urheiluauto ja osta pakettiauto.
* Etsi roskiksesta täysi koirankakkapussi ja pane se auton hansikaslokeroon.
* Vedä haravalla komeat jäljet autosi kylkiin. Täydellistä!
* Unohda hetkelliset mieliteot ja yllätyslähdöt! Mene kotiin aina suoraan töistä.
* Mene kävelylle, vaikka olet kuumeessa ja vaikka sataisi kaatamalla.
* Pysähdy ja tutki tarkasti jokainen purukumi, likainen paperi ja kuollut kärpänen.
* Ennen kuin päätät lopullisesti hankkia koiran, mene kylään koiraperheeseen. Arvostele heidän koirankasvatusmenetelmiään ja kärsivällisyytensä puutetta. Anna heille hyviä neuvoja koiran nukkumistavoista, sisäsiistiksi opettamisesta, ruokatavoista ja käytöksestä.
* Nauti, sillä tämä on viimeinen kerta elämässäsi kun tunnet itsesi täydelliseksi.

No, meidän seinällä on teksti: "Päämääräni on olla yhtä ihana kuin koirani mielestä olen!" Omieni mielestä taatusti olenkin - mielipiteitä toki on monia ja kaikkia kunnioitettava!

Illalla menen ohjaamaan näyttelytreenit Renkomäen hallille klo 19 - 20, tervetuloa! Avoin kaikille, erinomainen sosiaalistamistilanne, maksu on 3 e/kerta ja pliiis: älkää tulko kipeän koiran kanssa ja muistakaa varoajat, kennelyskässä saisi olla oireeton sen parikin viikkoa!

Näyttelytreenit jatkuvat Renkomäen hallilla aina perjantai-iltaisin klo 19-20 aina huhtikuulle saakka, lisätietoa Salpausselän Koirankasvattajat ry
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 2-vuotiaille ja kahden sertin reissu Valgaan!

Paljon onnittelurapsutuksia huomenna 2 vuotta täyttäville Artulle, Billylle, Kurkolle, Laikalle, Okolle, Hetalle, Stellalle ja meidän Ässäll...