Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

maanantai 26. marraskuuta 2012

Vuosi 2012 pantu jo pulkkaan

Harmaissa keleissä ja kännykkäkameran varassa on viime päivien lenkkejä heitetty kuraisissa keleissä ja välillä savisilla pelloilla. Koirat ovat nauttineet rusakoitten ja peurojen jätöksistä sekä tietysti rottakoiran perinteisin elkein syventyvät perusteellisesti pienten jyrsijöitten etsimiseen.

 

Jotain hyvää keleistäkin - tuvassa kun pitää viihtyä, niin tuli pistettyä pulkkaan kuluvan vuoden tapahtumat, juu "pulkkaan" vaikkei lunta vielä olekaan, mutta kyllä sitä vielä saadaan (ainakin lupasivat). Takana on jälleen mukava ja tapahtumarikas vuosi! Ainoa asia, mikä vuodesta jäi todella harmittamaan, on kuvablogin katoaminen bittiavaruuteen... No tekevälle ja luottavaiselle aina sattuu ja tapahtuu, olipa tuokin opettavaista - olisin voinut jättää sen oppitunnin väliin. Viime torstaina tuli nähtyä siemenen talteenotto olkineen ja pakastuksineen eka kerran, kun HerttaJuoksuinen piipahti houkutuslintuna yhden uroskoiran siittiöille. Hertta katsoi touhua vähän ihmeissään, mutta lempeä ja avarasydäminen kun on, niin hienosti antoi kaverin suorittaa tehtäviään kintereen kupeilla ja lystiä meillä oli lämpimissä tunnelmissa.

Kuluneen vuoden hetkiä koirapuolella koosteena - en ruukaa muita tapahtumia kasvattieni osalta ilmoitella kuin ne, mitkä ovat nähtävillä myös KoiraNetissä. Nämä ovat täydellisemmin kotisivujeni uutisia/pentuja-sivulla ja blogista löytyy juttua sekä kuvia (paitsi alkuvuosi sen saaturan kuvablogin katoamisen vuoksi!), mutta tässä lyhyesti:

Terveys:
- Epelin ja Ernestin lonkat lausuttu A/A, Fröökynän A/B
- Epelin, Ernestin ja Fröökynän kyynärät lausuttu 0/0
- Diureetin (2. kerta), Epelin, Ernestin ja Epeliinan silmät peilattu terveiksi
TOKO:
- Eulaalialle Suomen Snautserikerhon TokoMestaruus!
Näyttelyt:
- Diureetille (2x), Epelille, Epeliinalle ja Fröökynälle (2x) näyttelyistä sertit
- Diureetista SuomenMuotoValio!
- Pääerikoisnäyttely 9.5.2012 Porvoossa: Festmanni: JUN ERI JUK2 SA, Fröökynä: JUN ERI JUK1 SA VSP-JUNIORI, Dilemma: AVO ERI AVK3, Epeliina: AVO ERI AVK1 SA PN2 SERT ja Diureetti: VAL ERI VAK4 SA
- kaksi kertaa kasvattajaryhmän ROP ja molemmista kasvattajaryhmän KunniaPalkinto
Pentuja:
- Dilemma sai pennut
- Epeliinan pennut saivat alkunsa
Naurukyyhkymme Rauha laskeutui taloon vanhan Allun piristykseksi lokakuun lopussa ja perheen koirat tulevat hyvin juttuun siivekkäiden lemmikkiemme kanssa.

Yksi F-pennuista menee vielä tämän vuoden puolelle kuvauttamaan luustoaan 10.12., mutta lausumiset kennelliitossa taitavat mennä ensi vuoden puolelle.

Kiitos! Kiitos kaikille kasvattieni perheille, kakaramme ovat saaneet kasvaa hienoissa kodeissa mukavien ihmisten ilona! Kiitokset ystävilleni neuvoista, tuesta ja antoisasta yhteistyöstä! Lämpimät kiitokset Tuulalla, joka jaksaa päivitellä kotisivujani! Erityiskiitokset omalle perheelleni! Yhteinen kennelnimemme Jounin kanssa täytti 22 vuotta ja 20-vuotishääpäivääkin juhlittiin kesällä - läheisten ihmisten tuki on tuikitärkeää ja perustellun kritiikin otan avoimin mielin vastaan, sillä ajatustahan se vaan avartaa! Perusteettoman kritiikin jätän omaan arvoonsa... No pakko on myöntää, että tervetullutta hetkittäin sekin ja silmäni joidenkin tapausten myötä avautuivat vähän paremmin?

Kaikkea muutakin on tietysti tullut vuoden aikana touhuttua ja tiivisti olen edelleen mukana monessa yhdistystoiminnassa rivijäsenenä. Luottamustehtäväni jatkuvat edelleen Suomen Snautserikerho ry:n jalostustoimikunnan jäsenenä sekä Salpausselän Koirankasvattajat ry:n hallituksen jäsenenä. Monenlaista puuhaa olisi ollut vuoden mittaan tarjolla eri yhdistyksissä, mutta rajansa kaikella. Täytyy ottaa huomioon myös omat ihmiset sekä heidän kanssaan viettämä vapaa-aika. Sitäpaitsi vapaaehtoisten harrastusten täytyy olla antoisaa ja mukavaa aikaa arjen vastapainoksi, joten kaikkeen ei kannata ryhtyä eikä ainakaan silloin, jos jo etukäteen jokin pesti tuntuu enemmän tai vähemmän epämieluisalta tai pestin seurauksena omaa aikaa ei enää muulle puuhalle riitäkään.

Ihanainen IrmaEpeliina nautiskelee tiloistaan kolmisen viikkoa astutuksen jälkeen, olo kohdillaan!


Aloitan nyt omat joulunaluspuuhailuni ja voipi olla, ettei blogiini ilmesty juttuja MukaKiireitten vuoksi, mutta lupaan vielä jouluisia juttuja likempänä vuoden vaihdetta ja kotisivujeni linkkilistalta löytyy paljon tuhtia luettavaa, mm. Oudon rannan hiekka-blogista ja toki monesta muustakin. Kertakaikkisen antoisa ja mukava vuosi siis takana, jatketaan hyvillä mielin vuoden viimeisille viikoille ja uuteen vuoteen taas uusin kujein!

Näihin tunnelmiin ja tähän kuvaan tältä erää:

"Ystävä rakas kuule tätä,
tekemättä jotain jätä.
Näytä kiireelle kieli
ja ota rento mieli.
Muista tähdet ja taika
unohda sitten aika."


Sökö, Allu ja Rauha

 4 kommenttia:

 1. Kiva tää uus tausta! Onko jo vähän jouluiset ajatukset ;) Hienoja kirjoituksia ja kuvia! TAAS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit ;) Ensi sunnuntaina on jo ensimmäinen adventti, joten kai tässä jo jouluisiin tunnelmiin hiljalleen... Nähdään viimeistään välipäivinä ja lämpimät terveiset koko perheelle!

   Poista
 2. Kuvaako yläreunassa lentävät linnut kyyhkyjä? Hienoja ovat ja mukava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voisi ne olla kyyhkyjäkin - hieno ajatus, vaikken tuota taustaa vaihtaessa edes ajatellut... On ne, lentoasentokin sama!

   Poista

Luustotuloksia, silmäpeilausta, Tuomarinkylän KV ja menoa!

Raappavuoren Mieliharmi kävi torstaina luustokuvissa ja jo perjantaina Suomen Kennelliitto lausui kuvat: lonkat B/B, kyynärät 0/0, olkanivel...