Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Syksyn alkua? Muna avattuna ja Jokeri 3 kk

Munatarinaan jatkokertomusta: Soitin Itäkeskuksen Faunattareen, josta Rauhan aikanaan hain ja epäilivät hekin Allun siitoskykyä (syntynyt vuonna 1990!). Poikasia noilta ei tule, mutta jos munat otetaan pois, niin tekee pian uudet ja uuvuttaa itsensä, sillä on se lisääntyminen linnullekin rankkaa puuhaa. Rauhan hyvinvoinnin kannalta annetaan hautoa vaan! Ja sehän hautoo, puolustaakin tekeleitään ihan tosissaan muka...


Tein kuvalisäyksen torstaina 21.8. ja eipähän tuolla mitään alkulaisenmallista näy. Rauha ilmeisesti kuuli protskun ja kalkin lisätarpeesta, joten päättänyt hoitaa itse asiaansa ja käyttää hautoessaan ravintopuolen hyödykseen?


Joku muistaa, kun aikanaan kirjoitin paljon lama-ajan ulkoilupaikasta? Siinä vanhassa blogissani, joka pilviin katosi. Se lama-ajan paikka näyttää nykyään tältä ja seassa sopii reippailemaan. Taitavat vaihtaa Itellan kyltin Postin kyltiksi ja tässähän on aina töröttänyt Itellan kyltti, joten maisema vaihtuu tai ainakin kyltit!
Utelias ja avoin pikkuapinaisemme saavutti tänään kolmen kuukauden iän! Apinainen ihan kirjaimellisesti, sillä seuraa kovin tarkoin isompien tekemisiä ja tietysti tekee ne perässä. Siispä kynsienleikkaus ja osimoilleen muutkin kauneudenhoitotoimenpiteet sujuvat yhtä mukavasti kuin peräpuolen siivoamiset ja heinänsyönnitkin, kun isommistaan mallia katsoo elikäs aika helpolla päästään? Hassuinta on nyt likkojen juoksuaikaan ollut sen merkkaaminen, sillä Jokeri katsoo tarkkaan likkojen merkkaustouhua, muttei sillä ihan samoin se touhu onnistu. Yritys on jo kuitenkin mainio, sillä kahteen kertaan olen nähnyt sen höskäävän siihen merkkauskohtaan. No merkkaustahan sekin on. Olen kuitenkin oppinut jo ymmärtämään oikein mainiosti kääpiökoirien vinkeitä, joita nuo näyttävät estoitta käyttävän hyväkseen (vaatien äänekkäästikin ihmistä palvelijakseen?). Hihnakävelyjä harjoitellaan ja yritän pidättäytyä nappaamasta sitä kainaloon vaikka se päättäväisesti junttaakin itsensä istumaan tai makuulleen, edistytään kuitenkin asiassa. Etenkin ilman isompia se harrastaa paikalleen junttautumista paljonkin ja voipi käyttää pitkiäkin aikoja tuumatessaan maailmanmenoa keskellä pyörätietä vilkkaan liikenteen seassa, ihmisiä hymyilyttää, minua ei aina... Vaan sainpahan sen jo tovin pysymään paikallaankin, kun kameraan tartun! Jopa useamman otoksen ajan, Hertta vaan luikahti aamulenkin jälkeen turhan nopeasti tupaan, joten se puuttuu - no sentäs kolme neljästä kuvissa eikä kukaan kovin tärähtänyt?

Huomaa Jokerin palvova katse Reetiä kohtaan!
Ja ainahan jonkun pitää sooloilla!!! tai tässä kai kahdenkin.... Sököstä varmaan huomaa, ettei juoksu ole ohi?


Syksyn tuntua ilmassa, mutta nautitaan sadonkorjuusta, väriloistosta ja ihan pienistä arjen asioista!


4 kommenttia:

 1. Mitämitä, eivätkö räksät ole syöneet kirsikoita? Kerro minullekin, miten varjelit!
  Jokeri on suloinen höpönassu ja tuntuu kyllä tietävän, miten kunnon käppänä käyttäytyy. Minun kokemukseni mukaan käppänät ovat keskareita kekseliäämpiä, etten sanoisi kierompia, kun on oman edun tavoittelu kyseessä.
  Hienoja kuvia, pippurisuolat ovat tosi kuvauksellisia, kuten mustanhilpeätkin. Mikä kamera?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikat meni kyllä pääosin räksille, en raski verkottaa ja muutamista pelotteista eivät pitkään välitä. Kuvassa on aronianmarjoja ja niistä riittänee taas lintusille pitkälle talveen ravintoa.
   Joo, näppärä otus on tuo käppänä oppimaan ja keksimään kaikenlaista. Yritän pysyä askeleen edellä, silleen kovin heltymättä suloisille nappisilmille ja äänekkäälle vaatimiselle :)
   Tällä hetkellä käytän kuvatessa enimmäkseen iskun- ja vedenkestävää Olympus Tough-kameraa, se on pokkarinkokoinen ja mukava kuljettaa mukana. Sillä pystyy kuvaamaan veden allakin ja minun käyttöohjeiden lukutaidolle (ei lainkaan!) sekä rähmäkäpälilleni yhdistettynä tiettyyn huolettomuuteen oikein mainio valinta. Koiria ja luontoa tulee paljon kuvattua, joskus ihan onnistuenkin!

   Poista
  2. No nyt kyllä hävettää, kun luulin aroniaa kirsikaksi. Kyllä on ammattitaito (puutarha-agronomi, ammatinopettaja) päässyt eläkkeellä romuttumaan. Vai syyttäisinkö silmälaseja, uudet on jo tilattu.
   Kyllä olet saanut pokkaristasi kaiken irti. Minä en pysty samaan edes kalliimmalla. Haastetta piisaa, kun toinen koiristani on musta, kuten oli keskarikin.

   Poista
  3. Ei haittaa mitään eikä mitään hävettävää - kauniita marjoja molemmat ja joskohan luumuista saisin osan omaan käyttöön säästettyä? Osa on jo pehmennyt suussasulavaksi, mutta suurin osa saa vielä kypsyä.
   Kiitos, joskus napsahtaa joku hyvä otos. Myönnettävä on, että musta on hankala kuvattava... Harjoitellaan!

   Poista

Paljon onnea 7-vuotiaille ja snautseritreffit!

Onnittelurapsutuksia tänään 7 vuotta täyttäville Kelmille, Kössille, Bertalle, Iinekselle, Kertulle, Mallulle ja meidän Akalle sekä terveise...