Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 5. toukokuuta 2017

Pennut kahden viikon ikään!

Sain illalla hienoja uutisia jälleen terveysrintamalta: Raappavuoren Ideaalin silmät on todettu terveiksi ja polvet 0/0, lämmin kiitos Julia. Nyt on I-pentueesta 7/8 silmäpeilattuna ja 6/8 luustokuvattuna - hieno juttu ja kiitos aktiivisuudesta niin monella rintamalla jokaiselle kasvatinomistajlle!

K-pentue saavutti tänään kahden viikon iän ja laatikossa on yhä kovin hiljaista. Kaikilla ovat silmät auenneet, mutta eivät ne pidä niitä auki kovin kauaa. Kävelyharjoituksia ruukaavat harrastaa silloin tällöin ja sen seurauksena sinapoivat pehkujaan jo isoltakin alueelta, mutta pääasiassa ne vaan nukkuvat ja syövät edelleen, kasvavat siis kovaa vauhtia!

Vähän tylsää toiminnallista seurusteluseuraa noista pennuista vielä on, mutta oikein ovat mukavia pakkauksia katsella ja hiplailla. Eivätkä esitä vastalauseita ääneen ajatelluille suunnitelmilleni ja tämä tietynlainen hiljaisuus on sattunut erittäin osuvaan aikaan, sillä olen paremmin keskittynyt muihin asioihin. Jokerilla on antoisat päivät menollaan enkä voi laskea sitä ulos edes muitten akkojen mukana silmittä. Kokemuksesta totean, että ne muut akat eivät välttämättä ilmoita aidalle tai jopa pihaan kurvanneesta uroksesta vaan kaikki leikkivät visiteeraajan kanssa innoissaan. Muistissani on muutaman vuoden takainen juoksuakka muitten akkojen ja sallitun (liian tuttu?) uroksen kanssa telmimässä pihassamme, jonka jälkeen olen ollut tarkempi. Onneksi silloin oli se antoisa hetki jo ohimennyttä eikä mihinkään jälkiseuraamuksiin ollut ajallisesti mahdollista, jos olisivat jotain tuhertaneetkin. Aidat ja esteet eivät hurmioitunutta urosta pitele ja hommahan onnistuu vaikka aidanraosta. Olen myös muistanut joka kerta häätää fasaaniakkaa palvomasta aurinkoa pihaltamme sekä sen runsasta seuralaiskaartia ennenkuin olen koirien kanssa mennyt kesäisistä keleistä ulos nauttimaan. Tänä aamuna heräsin mahtavaan kaakatukseen, joka ei kuulunut tuvasta. Viereisellä pellolla oli yöpynyt monisatapäinen hanhilauma, joka päätti lähteä jatkamaan matkaansa ennen viittä kohtalaisen äänekkäästi. Sitä menoa en kuvannut, kun en löytänyt parempaa kameraa kuin vasta myöhemmin vaatekasan alta. Lähden nyt nauttimaan upeasta kelistä hellemekkoon sonnustautuneena lämpimälle kuistille, sillä päivän työllistävät hommat ovat osimoilleen purkissa.

Mahtavia kevätpäiviä jokaiselle!Polskittu jo ja onnea on oma vilvoittelupaikka helteiseen hetkeen!


En videoi, mutta tuli tesmattua lyhyt otos laatikon menosta ja tuo ei vielä kovin pitkäkestoista ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

RTK3 ja neljä kuukautta jäätävää menoa!

Upeaa menoa ja paljon rapsutuksia Mialle sekä Masille, joka nappasi maanantaina RTK3-koulutustunnuksen Porvoossa tuomari Hannele Pirttimaan ...