Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Hulahti huhtikuulle!

Hauskaa aprillipäivää! Meillä on kujeilijat ja mahalihasten kuntouttajat omasta takaa. Tuoksutkin tuvassa ovat oikein passelit, etenkin sen kasvamisen kannalta, kun sitä yhtä sananlaskua mietti. Velli alkaa pennuille pikkuhiljaa maistumaan vaikka nisäruokaa nuo paljon parempana vielä toistaiseksi pitävät ja maitoa näkyy emällä mainiosti riittävän. Ei käy emän osuutta kateeksi katraan kaitsemisessa, mutta Sissi jaksaa hyväntuulisena jälkikasvuaan hoidella ja härdellissä on kaikki hyvin - meneväistä kuukautta lupailee! Laatikkokuvia laitan edelleen, sillä eivät ole helppoja kuvattavia liikkuessaan ja yksi kuvasarja meni pilalle, kun linssi oli tuhrittuna vellisellä pikkukirsulla. Pentulan puolelta kuuluu jo tiukka "Räyh!" jokaisesta suusta, kun keskenään painivat. Ehkä joskus videoin, mutten lupaa!
Pentujen tärkein jakso psyykkeen kannalta on alkanut ja siihen tuvassa jälleen panostamme, sillä avoimia, reippaita ja nauravaisia snautsereita on tarkoitus laitella maailmaa valloittamaan, kunhan nyt ensin vähän vielä kasvavat täällä hoivissamme ja kukapa ei malta näppejään noista ihanoista erossa pitää? Mutta eipä ne nämäkään ilman hampaita tule kasvamaan. Häivähti muuten jo takaraivoajatus tulevasta piraijalaumasta, sillä hampaita on ikenen läpi osalla jo puhjennut ja kun siihen lisätään vankistuminen, niin voipi olla luvassa hekumallisia hetkiä varpaille ja vähän muutenkin.

Kopioitu pätkä Suomen Kennelliiton Koiranomistajan peruskurssista:
"Tärkein jakso on sosiaalistumiskausi, joka sijoittuu 3–12 viikon välille. Sosiaalistumiskausi on erittäin tärkeä kehityskausi, joka yhdessä perimän kanssa vaikuttaa pennun kehittymiseen täysipainoiseksi aikuiseksi. Syntymästään vähintään 7–8 viikon ikään pentu viettää aikansa emänsä ja sisarustensa luona syntymäkodissaan. Siksi emällä ja kasvattajan toiminnalla onkin suuri merkitys pennun sosiaalistumiseen ja kehitykseen. Ensimmäiset kolme elinviikkoa pennut lähinnä syövät ja nukkuvat. Emon hoiva on erittäin tärkeää niin fysiologiselta kuin psyykkiseltä kannalta. 3–7 viikon ikäinen pentu sosiaalistuu ulkoiseen ympäristöönsä: emoonsa ja sisaruksiinsa, hoitaviin ihmisiin, ympäristöön ja sen ääniin. Ympäristön monipuolisuus on tärkeää pentujen henkiselle kehitykselle." 

Onnea on mainio emä ja muut avuliaat sekä esimerkilliset taustajoukot - hulvatonta huhtikuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 7-vuotiaille ja snautseritreffit!

Onnittelurapsutuksia tänään 7 vuotta täyttäville Kelmille, Kössille, Bertalle, Iinekselle, Kertulle, Mallulle ja meidän Akalle sekä terveise...