Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 29. tammikuuta 2021

Silmäpeilausta ja pentujen nimiäiset!

Raappavuoren Kehvelin silmät peilattiin eilen toisen kerran ell Aija Leinosen toimesta ja ne ovat edelleen terveet, kiitos Starkin perheelle aktiivisuudesta monella saralla! Eilen neljän viikon iän saavuttaneet tappiaiset Napanteri, Narunjatke, Niskalenkki, Nukkavieru, Näkäräinen ja tyttöset Napanöyhtä, Noidannuoli, Nyrkkisääntö, Näköharha, Näsäviisas ja Nökönuuka saivat nimetkin, kun navetta- ja pentupalluttelutouhujen lomassa kävi mielikuvitus laukkaamaan. Kiitos sukurasitteelle, ystävilleni ja kieroutuneelle huumorintajulleni, jota myös ystäväni omaavat selkeesti runsain mitoin. Hmmm. Mutustelen vielä ja seuraan pentuja, jotta kohtaavatko nuo nimet lopullisesti. Tällä hetkellä kohtaavat vaikka osuvampi voisi olla vuotovikainen sontatykki. Ehdin vielä muuttaa niitä, jos sille päälle satun, sillä Suomen Kennelliittoon rekisteröintiä ei voi nimineen tehdä ennenkuin pennut ovat sirutetut. Sirutus ja eläinlääkärin tarkastus ovat jo sovitut pentujen 7-viikkoispäivälle.

Kiitos Jutta visiitistä ja kuvista
Nämä kuvat ovat Mian napsimat ja kiitos, kun kävit 


Ihania pentuja ja ihanan sosiaalista elämää kertakaikkisen mainiossa seurassa 😍 

Tässä puolestaan omaa tuotantoani ja enhän minä vieläkään videointia harrasta :P Mukavaa viikonloppua ja pitäkää huolta itsestänne sekä läheisistänne!Jk. Pitää vielä muistuttaa, että pentuja ei osteta kuin maitoa maitokaupasta. Monet kasvattajat ovat saaneet uskomattoman törkeää kritiikkiä ja jopa yhteydenottoja Suomen Kennelliittoon, kun joku perhe ei ole odotettua pentua saanut. 

Kasvattaja valitsee aina pennuilleen kodit ja jokainen pentu on kasvattajalle yhtä tärkeä. Ainakin pitäisi olla ja sitä ne meille ovat. Tiedän, että ajatteluni muutamien "kasvattajien" kohdalla on täyttä utopiaa ja valitettavasti muutamat mädät omenat vaikuttavat negatiivisesti myös vastuullisen kasvattajajoukon maineeseen. Turhan useat pennuntuottajat eivät välitä kasvateistaan pikkupentuaikana ja se vähäinenkin kiinnostus tuotoksiin katoaa, kun raha on vaihtanut omistajaa. Harmillsesti siinä samalla jää useimmiten pennunottajalta saamatta tärkeät kauppasopimukset, rekisterikirjat ja pennunhoito-oppaat. Pennunhoito-opastuksen puute näkyy jo eläinlääkäriasemilla ja ongelmakoirakouluttajilla. Perehtykää pennunottamisen kiemuroihin ja ennenkaikkea: arvostakaa kasvattajan tekemää taustatyötä, jotta saatte hyvinhoidetun ja taustoiltaan tutkitun koiranpennun omaksenne. Joskus ja tällä hetkellä useimmiten hyvää pentua joutuu jonottamaan, mutta hyvää kannattaa aina odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luustotuloksia, silmäpeilausta, Tuomarinkylän KV ja menoa!

Raappavuoren Mieliharmi kävi torstaina luustokuvissa ja jo perjantaina Suomen Kennelliitto lausui kuvat: lonkat B/B, kyynärät 0/0, olkanivel...