Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Terveiset Sharm El Sheikhistä!

"No onkos tullut kesä jo talven keskelle?"Vietimme Jounin kanssa kahden viikon AurinkoMeriLoikoiluLoman Egyptissä Siinain niemimaan eteläkärjessä pienessä El Habadan (tunnetaan myös nimellä Ras um Sid) kylässä Sharm El Sheikhissä. Mahtava meri ja aurinko! Päivät kuluivat aurinkokylvyistä nauttien, uiden ja snorklaten - tuli syötyäkin aika tukuisasti, mutta onneksi farkut vielä kahden viikon lomailun jälkeen mahtuivat jalkaan liki sujuvasti. Iltaisin viihdyimme tunnelmasta, vilskeestä, shoppailusta, tuoksuista ja äänten kakofoniasta nauttien (välillä rehellisesti sanoen tuskastuenkin) paikallisessa Old Marketissa tai Naama Bayssa. Olen satavarma, että Egyptissä on erittäin kalliit teostomaksut, sillä jokainen huudatti soittimiaan ihan täysillä ja samassa paikassa saattoi olla useammatkin stereot täysillä yhtäaikaa... teknosta aina paikalliseen iskelmämusiikkiin. Ja se basaaritunnelma, pärjäsin tinkimisissä loistavasti omasta mielestäni, muttei tainneet kauppiaat tappiotakaan tehdä tiukasta räpätyksestä huolimatta?
 
Kotimiehille suuret kiitokset sirkuksen huolehtimisesta! Tupa siisti, koirat tyytyväisiä ja linnutkin hohottavat iloisesti - olipa mukavaa tulla kotiin lämpimien voileipien, joulutorttujen ja glögin ääreen!

Paljon olisi matkasta kerrottavaa, mutta jätetään tekstit vähemmälle ja laitan valokuvia katsottavaksi (kuvat otettu Lumia 920:llä).
 
Kuva maisemasta lentokoneperspektiivistä, karua on!

 
Nämä maisemakuvat on otettu merellä, kun kävimme snorklausreissulla kauempana koralliriutoilla


Tässä on hotellimme iltatunnelmissa ja aamuisin törmäsimme pariin kaveriin hotellimme edessä - sujuvasti liikenteen seassa kulkivat vaikkakin hetkittäin vastavirtaan

 

 
Tunnelmakuvia vilkkaasta Old Marketin alueelta ja rannalta


Nämä kuvat on Jouni ottanut Lumia 920:llä vesitiiviin pussin läpi rannan kalojen puuhasteluista, kyllä oli mukavat snorklaushetket! Delfiiniemäkin kävi poikasensa kanssa muutamana aamuna meitä rannan tuntumassa tervehtimässä, mutta niistä ei kuvaa ehätetty ottamaan
 

 
*Joulu vanha, ikuinen
aina yhtä kultainen,
kaunis, herkkä, hempeä,
pyhä, lämmin, lempeä.
Onnellista odotusta,
hyvän joulun toivotusta!*
 
Rauhallista Joulua! 
 
Meillä tämä touhu ei ihan satasella onnistu, mutta laitanpa jakoon!
JOULUPATJA eli kummottos viätetä hiano joulu (Heli Laaksonen)
1) Raahata parisänkyn patja huusholli suurimma huane lattial.
2) Kasata patjan pääl paketei, tyynyi, kirjoi, kaukosäätimii ja hyvä ruakka.
3) Laiteta ovi hualellisest lukku ja puhelimet piironki alalaatikko.
4) Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste ja eläiten kans.
5) Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut.
6) Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat.
 
 

4 kommenttia:

 1. Oijoi, kyllä lumiset ja kylmät kotiolot voittaa tuollaiset paahteiset päivät. Sanoissani ei ole kateuden hiventäkään :D Tervetuloa taas kotimaisemiin ja hyvää Joulua teille kaikille !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, nyt jaksaa painaa läpi tuulen ja tuiskun ;) Ihanat reissumuistot lämmittävät ja takkatuli, jouluunkin hiljalleen valmistaudutaan tonttuillen - täällä on muuten siivouspalvelu pelannut erinomaisesti, joten joutaapi huilaamaan ennen ylensyöntiä ihan kunnolla!
   Mukavaa Joulua sinulle ja Veskulle sekä rapsutukset koko porukalle!

   Poista
 2. Kävin fiilistelemässä lomikuvissanne!!! Oijoi upeat olosuhteet ja tosi hienoa vedenalaista elämää! Täällä saa tyytyä tasaisien harmaaseen ja valkoiseen ympäristöön... ainakin vielä vähän aikaa.
  --
  Terveisin yks kade ja vihreä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se hieno loma! Egypti jakaa porukan kahtia, joko tykkää tai ei tykkää. Me tykätään, aurinkoa, lämmintä ja meri - tuonne tulee suunnistettua uudelleen ja se korallielämä on ihan uskomaton, kertakaikkisen mahtavia snorklausreissuja on Punaisessa Meressä tullut tehtyä, mm. barrakudia ja delfiinejä bongattu! Ja lyhyet lennot vielä plussana tuolle alueelle! Miinuksena sanon, että jännityksellä saa aina odottaa, että tehdäänkö sinne matkoja vai ei... Melko turvallistahan noilla turistialueilla sitten on.

   Poista

Oulu, Helsinki ja Tallinna

Viikonlopun aikana oli monenlaista tapahtumaa!  Me lähdimme keskiviikkoaamuna Tallinnaan olutjuhlille, Öllesummeriin neljäksi illaksi ja pe...