Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

lauantai 20. lokakuuta 2012

Mitä ihmiset edellä, sitä eläimet perässä...

Allu napottaa nykyään jatkuvasti tietokoneella ja naputtelee nokallaan näyttöä. Kone on pidettävä kiinni tai peitettävä sanomalehdellä, ettei pääse näppäimistölle tarpeitaan tekemään enkä minä tiedä, tekeekö sen nokkakaan kovin hyvää näytölle. Tai sitten sille on keksittävä muuta mielenkiintoista puuhaa. Leikkasin leipää ja laitoin murusia täynnä olevan leikkuulaudan herkuttelutuokioksi lattialle lähinnä Allua varten, mutta kelpasi Sököllekin. Reeti katsoo sohvan selkänojalla lemmikkinsä ja pentunsa touhua.

 
Mukavasti Herttakin tulee Allun kanssa juttuun vaikka suhtautuu kaikkein välinpitämättömimmin koiristamme tuohon siipiveikkoon. Liekö Herttaa pikkukaveri vai tv-kasvo järkyttänyt enemmän?
 

No, rentoutuivat... Miten niin me puhumme HerttaHörökorvasta ;)

 
Sökö on kunnostautunut kauneudenhoidon alalla. Kynsiviila on sen suosikki ja sen se hautaa yleensä sänkyymme, mutta hampaissa kävi myös ripsiväri ja rasvatuubi... Ne eivät löytyneet sängystä vaan putsasin sitten lattioita, on se rasva vaan onneton siivottava. Sökö on myös jonkin verran innostunut asusteista, tuunasi uusiksi yhden vyön ja korkokengät. On se melkoinen puuhastelija ja taas on sellainen ikävaihe menossa, että tarkemmin pitää katsoa perään tai ainakin tavaroita siirtää turvallisempaan paikkaan. Toisekseen tähän puuhasteluikään näyttää vahvasti liittyvän myös mörköikä, sillä ei sellaista oikein aiemmin ole vielä ollutkaan ja nyt ihmettelee kovasti normaaleja arkipäiväisiä asioita aina sateenvarjoista tuulessa pyöriviin muovikasseihin asti Voipi hetkittäin jopa vierastaa jotain uutta koiraakin tai hattupäistä ihmistä! Niin ne aikuistumisvaiheet vaan tunteita heittelevät koirillakin.     
 
Reetin arvosteleva katse 
 

Sökön tulo sohvalle pallo hampaissa - järkyttävät jalkakarvat, mutta ulkoilut ovat aika kosteissa keleissä ja se pistää karvatkin kiharalle, viereisessä kuvassa Sökön liikunnan riemua suorin ja savisin jaloin

 
Reeti kertoo Sökölle hupaisan jutun
 
 
Ja jotta jotain pontta tuohon otsikointiin, niin muut karkottavat muksujaan tietokoneen ja meikkien äärestä, minä elukoita... Joten kai tässä voi todeta, että jonkinlaisena esimerkkinä huushollin karvaisille ja höyhenillekin asukeille.
Eilinen päivä hurahti Tallinnassa ja tänään pitää lähteä maistamaan lampaanniskaa... Tykkäänköhän siitä? No luvassa on myös perunamuussia ja se on ainakin herkkuani!
 
Hyvä suhde koiran kanssa? (koirakoulu Kompanssin svuilta)
Mikä on hyvä suhde koiran kanssa? Mistä sen tietää? Vastaus lienee yhtä helppo kuin vastaus kysymykseen: onko sinulla hyvä avioliitto? Jokaisella on varmasti oma mielikuvansa siitä, mikä on hyvä suhde koiran kanssa. Se mikä yhdelle tarkoittaa hyvää, ei välttämättä ole sitä toiselle.  Tiettyjä yhteispiirteitä hyvälle suhteelle kuitenkin on, joista voi jotakin päätellä.
 
Hyvässä suhteessa...
 
· Hyvässä suhteessa koira uskaltaa katsoa sinua päin, haluaa olla kanssasi, seuraa sinua.
· Hyvässä suhteessa koira ei katoa pihalta tai karkaa hihnasta heti, kun tilaisuus tulee.
· Hyvässä suhteessa luotat siihen, että koirasi tulee mukanasi, pysyy pihassa jne.
· Hyvässä suhteessa ylipäätään luotat koiraasi.
· Hyvässä suhteessa koirasi antaa sinun tehdä kaikki hoitotoimenpiteet
· Hyvässä suhteessa koirasi kykenee rentoutumaan seurassasi missä vain
· Hyvässä suhteessa koirasi haluaa leikkiä ja puuhata kanssasi
· Hyvässä suhteessa koirasi haluaa olla siellä, missä sinäkin.
· Hvässä suhteessa koet koirasi seuran miellyttäväksi.
· Hyvässä suhteessa keskustelu koiran kanssa on pääasiassa positiivissävytteistä
· Hyvässä suhteessa hyväksyt koirasi puutteet
· Hyvässä suhteessa ajatus, että koiraa ei enää olisi tuntuu hyvin epämiellyttävältä
 
Jos suhde on pielessä...
 
· Koira ei tule luokse kutsuttaessa
· Koira tönii ja haukkuu saadakseen huomiota
· Koira puree ja näykkii sinua
· Koira jyrää sinua päin, hyppii päällesi takaapäin, kun juokset koira näykkii vaatteitasi
· Koira ei tottele asioita, jotka sille on opetettu (ei tietenkään voi vaatia tottelemista koiralta, joka ei osaa)
· Koira ei anna tehdä hoitotoimenpiteitä, harjata turkkia, leikata kynsiä jne.
· Keskustelu koiran kanssa on painottunut käskyihin ja kieltoihin
· Koira häipyy aina tilaisuuden tullen
· Koira väistää sinua
· Koira tulee hitaasti luokse
- K
oira käyttää paljon rauhoittavia signaaleita (nuuhkii maata, lipoo huuliaan, haukuttelee...)
- Koira lähtee pois koulutustilanteesta / ei halua leikkiä
· Koira on niin voimakkaasti stressaantunut, että pissaa alleen
· Koira on voimakkaan mielistelevä
· Koiran seura ei tunnu mukavalta
· Koira on saanut pelkän välinearvon ja sitä arvotetaan vain saavutusten mukaan
· Koira tekee jatkuvasti tuhoja saadakseen huomiota
· Koira nostaa koipeaan sinua vasten
· Ajatus siitä, ettei koiraa enää ole tuntuu helpottavalta
 
Suhdetta voi yrittää parantaa ylipäätään puuhastelemalla koiran kanssa. On se sitten yhdessä leikkimistä, tottelevaisuusharjoituksia, temppujen tekemistä, jäljestämistä. Pelkkä hihnan päässä roikkuminen sadatellen kiskovaa koiraa ei sen sijaan varmasti toimi. Jos koirasi on tarhakoira, joudut ponnistelemaan hieman enemmän saadaksesi koiraasi hyvä suhteen. Jos sinulla on useampia koiria, muista tehdä jokaisen kanssa erikseen jotakin, jotta sinun ja koiran välinen suhde toimii.  Kannattaa myös miettiä, mikä suhteessa toimii ja mikä ei. On avioliittoja, joissa ihmiset sanovat 'kasvaneen erilleen' suomennettuna kummallakin on omat juttunsa, mutta ei yhteistä. Jos ei ole yhteistä harrastusta, jota tehdä puolison kanssa / yhteistä kiinnostuksen kohdetta, suhteella näyttäisi olevan taipumus kuivua kasaan. Parannuskeino suhteen korjaamiseen on silloin jonkin yhteisen asian etsiminen edellyttäen, että suhde ei ole jo liian tulehtunut. Jos tutkimusten mukaan koirat ja ihmiset ovat sosiaalisilta tavoiltaan saman kaltaisia, niin eikö silloin yhdessä tekeminen ole yksi keino parantaa suhdetta koiran kanssa. Se voi siis olla piilotusleikkien leikkimisestä ja jäljestämisestä, agilityyn , koiratanssiin, tokoon ja temppuihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 2-vuotiaille ja kahden sertin reissu Valgaan!

Paljon onnittelurapsutuksia huomenna 2 vuotta täyttäville Artulle, Billylle, Kurkolle, Laikalle, Okolle, Hetalle, Stellalle ja meidän Ässäll...