Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Syksyn alkua? Muna avattuna ja Jokeri 3 kk

Munatarinaan jatkokertomusta: Soitin Itäkeskuksen Faunattareen, josta Rauhan aikanaan hain ja epäilivät hekin Allun siitoskykyä (syntynyt vuonna 1990!). Poikasia noilta ei tule, mutta jos munat otetaan pois, niin tekee pian uudet ja uuvuttaa itsensä, sillä on se lisääntyminen linnullekin rankkaa puuhaa. Rauhan hyvinvoinnin kannalta annetaan hautoa vaan! Ja sehän hautoo, puolustaakin tekeleitään ihan tosissaan muka...


Tein kuvalisäyksen torstaina 21.8. ja eipähän tuolla mitään alkulaisenmallista näy. Rauha ilmeisesti kuuli protskun ja kalkin lisätarpeesta, joten päättänyt hoitaa itse asiaansa ja käyttää hautoessaan ravintopuolen hyödykseen?


Joku muistaa, kun aikanaan kirjoitin paljon lama-ajan ulkoilupaikasta? Siinä vanhassa blogissani, joka pilviin katosi. Se lama-ajan paikka näyttää nykyään tältä ja seassa sopii reippailemaan. Taitavat vaihtaa Itellan kyltin Postin kyltiksi ja tässähän on aina töröttänyt Itellan kyltti, joten maisema vaihtuu tai ainakin kyltit!
Utelias ja avoin pikkuapinaisemme saavutti tänään kolmen kuukauden iän! Apinainen ihan kirjaimellisesti, sillä seuraa kovin tarkoin isompien tekemisiä ja tietysti tekee ne perässä. Siispä kynsienleikkaus ja osimoilleen muutkin kauneudenhoitotoimenpiteet sujuvat yhtä mukavasti kuin peräpuolen siivoamiset ja heinänsyönnitkin, kun isommistaan mallia katsoo elikäs aika helpolla päästään? Hassuinta on nyt likkojen juoksuaikaan ollut sen merkkaaminen, sillä Jokeri katsoo tarkkaan likkojen merkkaustouhua, muttei sillä ihan samoin se touhu onnistu. Yritys on jo kuitenkin mainio, sillä kahteen kertaan olen nähnyt sen höskäävän siihen merkkauskohtaan. No merkkaustahan sekin on. Olen kuitenkin oppinut jo ymmärtämään oikein mainiosti kääpiökoirien vinkeitä, joita nuo näyttävät estoitta käyttävän hyväkseen (vaatien äänekkäästikin ihmistä palvelijakseen?). Hihnakävelyjä harjoitellaan ja yritän pidättäytyä nappaamasta sitä kainaloon vaikka se päättäväisesti junttaakin itsensä istumaan tai makuulleen, edistytään kuitenkin asiassa. Etenkin ilman isompia se harrastaa paikalleen junttautumista paljonkin ja voipi käyttää pitkiäkin aikoja tuumatessaan maailmanmenoa keskellä pyörätietä vilkkaan liikenteen seassa, ihmisiä hymyilyttää, minua ei aina... Vaan sainpahan sen jo tovin pysymään paikallaankin, kun kameraan tartun! Jopa useamman otoksen ajan, Hertta vaan luikahti aamulenkin jälkeen turhan nopeasti tupaan, joten se puuttuu - no sentäs kolme neljästä kuvissa eikä kukaan kovin tärähtänyt?

Huomaa Jokerin palvova katse Reetiä kohtaan!
Ja ainahan jonkun pitää sooloilla!!! tai tässä kai kahdenkin.... Sököstä varmaan huomaa, ettei juoksu ole ohi?


Syksyn tuntua ilmassa, mutta nautitaan sadonkorjuusta, väriloistosta ja ihan pienistä arjen asioista!


Helsingin kesänäyttely

Lauantaiaamuna kurvasimme Jounin sekä 15-kuispäiväänsä viettävien Akan ja Kelmin kanssa Tuomarinkartanoon kaikkien rotujen näyttelyyn. Kiito...