Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

tiistai 3. marraskuuta 2020

Tervetuloa maailmaan M-pentue ja mainiota marraskuuta!

Jounin syntymäpäivän kunniaksi Akka päätti aloittaa neljän aikaan aamulla juoksemisen (suolentyhjentämisen) pihalla eikä ruokakaan enää innostanut yhtään vaikka Reeti ja Sökö söivät vieressä erinomaisella ruokahalulla. Yhdeksän tienoilla Akka asettui pentulaatikkoon ja läähätteli välillä pedaten pehkujaan parempaan asentoon. Tiedossani oli siis kenties ehkä täysin päiväsaikaan tapahtuva synnytys ja hyvä niin, sillä tässä iässä arvostaa jo kunnon yöunia. Akka on ihanan tarkka seuraamaan kalenteria, sillä astutus tapahtui 63 vuorokautta sitten pentujen syntymäpäivään nähden.

Klo 14.20 tupsahti ensimmäinen narttu painoltaan 363 grammaa ja katsoinkin ensin, että sikiöpusseja on kaksi ulkona yhtäaikaa tai kaksi pentua samassa sikiöpussissa, sillä se oli iso tupsahtus. Klo 15.05 syntyi uros maailmaan ja painoa sillä oli 337 grammaa, 335-grammainen narttu saapui klo 17.10 ja samanpainoinen uros klo 17.40. Kolmas narttu syntyi klo 19 ja sen paino oli huikeat 382 grammaa. Eipä siis ihme, että Akan maha oli valtava.

Koira on aina kokonaisuus ja sen kaikki vahvuudet sekä heikkoudet on otettava huomioon jalostusvalintoja tehdessä. Myös tausta on tunnettava hyvin luonteita ja puutteita myöten. Sen mukaan sitten toimittava, kun yksilöitä yhdistelmään lähtee miettimään. Olen todella ylpeä narttulinjastani. Astutukset, tiineydet, synnytykset ja pentujen hoidot ovat sujuneet tähän asti aina ongelmitta eikä minun ole näissä asioissa ole tarvinnut kuin seurata sivusta, ettei mitään ongelmia ilmene. Lisääntymisasiat ovat snautsereillakin jo jonkinmoinen tarkkailun kohde, sillä eläinlääkäriin synnytysapuun turvaudutaan turhan usein. Olen hämmästynyt, miten vähän kasvattajat ottavat selvää asioista panostaen tietotaitonsa päivittämiseen. Edes sukutauluja ei jakseta tarkemmin tutkia vaikka kaikki tieto on esillä KoiraNetissä suvuistakin Suomen snautserikannan alkuun asti. Kaikki rodut ovat kehittyneet samoista kantaemistä ja -isistä eikä snautserissa tarvitse kovinkaan kauas katsoa, kun kaikissa yhdistelmissä kertaantuvat samat koirat taustalla. Ne samat koirat ovat myös naapurimaissamme, joista tuodaan ns. "uutta verta", sillä vanhat snautserikasvattajamme ovat tehneet paljon yhteistyötä mm. ruotsalaisten ja venäläisten snautserikasvattajien kanssa. Kaikissa sairauksissa kannattaa katsoa taaksepäin tutkien asioita eikä häärätä mustavalkoisesti sormella osoittaen kasvattajien valintoja kuten valitettavasti viime sunnuntain snautserikokouksissa saimme kuulla. Eikä se valitettavasti ollut ainutkertaista kuultavaa. Kiitän lämpimästi osaa snautseriväkeä useista keskusteluista ja tuesta, joita näiden parin päivän aikana on tullut. Osalle toivotan tarkempaa asioihin perehtymistä ja jättäkää sellaiset puheet pitämättä, joihin ei ole todellista faktatietoa vaan vain pelkkää MuTu-tuntumaa. Tuollainen toiminta ei ole lainkaan rodun eikä kerhon ja etenkään kerhon jäsenten etu. Osalle suosittelen myös tutustumaan, miten yhdistys toimii ja mitä kunkin luottamustehtävään kuuluu.

Palataan näihin täydellisiin pentuihin. Jokainen pentu oli samantein nisällä ollen napakka sekä täydellinen. Akka ja sen viisi upeaa pentua voivat hyvin. Paljon rapsutuksia Armas-isälle ja iso kiitos Jutta 💖

Ehkä moni on odottanut jo tätä postausta ja pahoittelen, että nämä uutiset tulevat vähän jälkijunassa, mutta koska avautumisvaiheen aikana postasin vähän kuvia tähän blogiin, niin jätin muutaman päivän väliin ennenkuin halusin postata syntymäpäivän kuvia ja videota katsottavaksi. Mainota marraskuuta on luvassa ainakin tähän tupaan!



Tässä K-pentueemme syntymäkertomus: K-pentueen syntymä ja Koiran synnytys-artikkeli

Tässä L-pentueemme syntymäkertomus: L-pentueen syntymä ja Koiranpentu tulee taloon-artikkeli



1 kommentti:

  1. Isot Onnittelut karvapalleroista ,upeeta että kaikki meni hyvin t. Virpi/ Mäntsälä

    VastaaPoista

Iloista pääsiäistä!

Toivotamme kaikille ihanaa pääsiäisen aikaa ja monenlaista taikaa! Jos pääsiäisyönä taivaalle katsot ja tumman hahmon liitävän näät, siellä ...