Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Hauskaa huhtikuuta!

Viime tiistaina pidimme Sukoka ry:n tiimoilta kasvattajakahvilaa Lahdessa. Illan keskustelua veti Sukokan pj. Vesa Lehtonen ja antoisissa keskusteluissa sekä hauskassa seurassa ilta kului joutuisasti. Suosittelen jokaiselle kahvitteluhetkiä innoittavassa seurassa, sillä naamatusten keskustelua ei nykypäivän hektisessä SoMe-maailmassa pidä unohtaa.

Eilinen vilahti jälleen pk-seudulla ja nappasin Rundin samalla mukaan meidän härdelliimme. Monenlaista menoa on koko viikolle mahtunutkin, mutta lystiä on ollut ja menostahan minä nautin. Pääkaupunkiseudulla olikin satanut paljon lunta, mutta meillä oli ja on edelleen lumetonta maisemaa vaikka kovin keikkuen kevät on edennyt. Valkoista on vihmonut välillä, mutta kovin nopeasti on vesisateeksi vaihtunut. Rundi (Raappavuoren Hepsankeikka) on viettänyt tiineyttään hyvinvoivana ja iloisena, kuten sen tapoihin muutoinkin kuuluu. Kolmen viikon kuluttua näemme, millaisia maha-asukkeja mahtaa mahassaan kantaa?

Helsinki 31.3.2017
Pennala 31.3.2017

Koiran tiineyskalenteri loppuviikoille ja tiineyttä takana:
  • 5 - 6 viikkoa: Nyt sikiöt muistuttavat jo aivan oikeita pieniä koiranpentuja. Sikiöiden sydämet sykkivät yli 200 kertaa minuutissa. Varpaat ja kynnet muotoutuvat. Emon paino alkaa nousta.
  • 6 -7 viikkoa: Pentujen luusto näkyy röntgenkuvassa (jos siinä käyttää).
  • 7 - 8 viikkoa: Pennuilla on jo kuonot ja karva alkaa kasvaa.
  • 8 - 9 viikkoa: Pennut ovat valmiita syntymään. Voit nähdä pentujen liikkeet ja potkut. 
  • 9 - 10 viikkoa. Synnytys yleensä käynnistyy tällä viikolla. Narttukoiran tiineys kestää 9 viikkoa (63 vrk +/- 5 vrk). Synnytysajankohta vaihtelee yksilöittäin.

Kyllä me olemme ylpeitä akoistamme ja todettakoon: Asianmukaisesti koulutettu ihminen voi olla koiran paras ystävä!

Reeti, Hertta, Jokeri, Sökö ja Rundi aprillipäivän iltavalaistuksessa. Tuonnempana parempia kuvia, ehkä....

Kotisivumme, josta löytyy monenmoista infoa ja myös tulevan pentueen tausta on tässä linkissä

Muistoista kaivoin blogikirjoituksen H-pentueen syntymästä ja jos lukuintoa riittää, niin siitä voi seurata aina uudempaan ja uudempaan postaukseen H-pentujen taivalta meillä. Tai taaksepäin tai hakusanalla monesta muustakin asiasta. Jokaisesta pentueesta olen kirjoittanut päiväkirjaa tänne ja pääsiäisen jälkeen tulee taatusti tekstiä kuvien kera K-pentueesta ikuistettua. Paljon on ihania muistoja vuosien varrelta tullut talletettua!

Tallensinpas myös keväisen kelin! Pajunkissat voipi olla ylikypsiä pääsiäiseen mennessä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Porin KV-näyttely, ToKoa ja mukavaa elokuuta!

Tänään Porin kansainvälisessä koiranäyttelyssä tuomari Tuire Okkola arvosteli snautserit ja Raappavuoren Latausvirta kurvasi kehässä saaden ...