Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

maanantai 11. helmikuuta 2013

Liukasta laskiaista ja hyvää ystävänpäivää!

 
Lunta on saatu taas ihan kiitettävästi ja näyttää tulevan edelleen. Riittäisi jo, johan tuolla voipi harrastaa hiihtämistä ja laskemista... ja kaikkea muutakin talvista urheilupuuhaa (minä harrastan niitä juttuja mieluiten telkkarin välityksellä, mutta Salpausselän kisoissa tulee perinteitten mukaan käytyä ihan paikan päällä).

Pennut ovat avartaneet maailmaansa edelleen ja näin sitä mennään - ensiulkoilua muutaman minuutin verran äskettäin (Emmerdalen mainostauolla! plussa-asteilla, kuvattu kännykällä)


 
 
 

Kaikki taapersivat ennakkoluulottomasti (no ehkä pari vähän hämäläisellä hitaudella) tutustumaan uusiin maisemiin ja hauskaa niillä oli. Toki nämä taapertajat viettävät vielä huilaustaukonsa pentulassa, mutta muuten aika "villisti ja vapaasti" saavat touhuilla elikä ovat jo ehtineet tutustua huusholliimme saunatiloja myöten, rohkeita ja uteliaita kakaroita! Meillä ei harjoitella pentujen kanssa juuri muuta kuin tavallista arkea hälyineen ihmisiin ja talon toisiin koiriin tutustuen, oleellisesti pesutilat saunoineen kuuluvat meidän päivittäisrutiineihimme, joten aloitettiin sieltä. Tuleehan niitten touhuja tiiviisti seurattua ja hiljalleen noista jo huomaa pitkäjänteisyyden esim. seinälaatan sauman tiiviissä? tutkimistyössä... Liekö sitten oven takaa eilen kuulleet esimerkkiä, sillä silppusivat täyden serlarullan - vähän aiemmin Sökö oli kunnostautunut vastaavassa toiminnassa pentulan oven ulkopuolella (tylsyyksissään ja juoksutouhuissaan?). Pennut nauttivat isojen koirien seurasta ja haastavat niitä kilvan leikkiin, hauskaa seurattavaa ja aikuisten perässä ne kulkevat tutustumassa reippain mielin ympäriinsä tuvassamme (makuuhuoneisiin en niitä päästä mahdollisten vuotovikojen vuoksi, sillä makkareissa on meillä laminaatit...).

Pentujen nisävieroitus on hyvällä mallilla, tykkäisivät vielä emänsä mahanalustasta nautiskella, mutta emä on jo sitä mieltä, että mukavampi nautiskella oloistaan sohvalla maaten tai sitten rallattelee Sökön kanssa ulkona melkoisella vauhdilla. Rauha on oppinut jo oikeasti nauramaan, aiemmin hihitteli vähän väärissä sävellajeissa ja Allukin jaksaa vielä hohotella - lehmät pihalle, kalterit kukkasille ja lujasti taas haluan uskoa, että urealla on myös syväpuhdistava vaikutus? myös noihin laattojen saumoihin (ostan muuten lisää tuoksukynttilöitä!) - härdellissä siis kaikki hyvin jokaista asukasta myöten!

Liukasta laskiaista ja lämpimät ystävänpäiväterveiset!


Hyvät ystävät ovat kuin lyhtyjä tiellä - ne eivät suinkaan lyhennä matkaa mutta tekevät sen valoisammaksi kulkea.

Ps. Sököllä alkoi juoksut... joten selvisipähän syy viimeaikaiseen temppuiluun (luulin mustasukkaisuudeksi!) eli vilkkaasti hormoonit sen mieltä viepi!

Kuvassa laskiaistiistaiaamulta Sökö ja toinen pojista (lisää aamun kuvia kuvat-kansiossa)


2 kommenttia:

  1. Hyvää ystävänpäivää teille kaikille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Mukavia ulkoilukelejä teille, ainakin nyt näyttää hyvältä. Josko vähän aurinkoa uskaltaisi sekaan toivoa, muuten keli ihan kohdillaan ;)

      Poista

Paljon onnea 7-vuotiaille ja snautseritreffit!

Onnittelurapsutuksia tänään 7 vuotta täyttäville Kelmille, Kössille, Bertalle, Iinekselle, Kertulle, Mallulle ja meidän Akalle sekä terveise...