Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

perjantai 15. helmikuuta 2013

Pennut 6 viikkoa

"Jokaisella koiralla on onnenpäivänsä – mutta pennuilla on joulu ainainen!"

Tänään oli vuorossa pentujen sirutus, kiitos Marille! Vaaleansinisestä tuli Geologi, tummansinisestä Graniitti, oranssista Gasoliina, liilasta Gertrude, pinkistä Griselda, punaisesta Guarana, persikasta Granadilla ja keltaisesta Guinevere. Nuo siis sirun perusteella merkattu rekisterikirjoihin nimeksi ja rekisteripaperit saan pennuille heti ensi viikon alusta, nopeaa tämä sähköinen systeemi Kennelliiton kanssa - tunnin kuluttua sirutuksesta maksoin jo rekisteröintimaksun. Pennut siis sirutettiin meillä kotona ja 25.2. ajellaan Päijät-Hämeen Eläinlääkäriasemalle eläinlääkärin tarkastukseen.

Vauhdikasta menoa, tiukkaa etukenoa ja pentujen uteliaisuus on ihan pohjaton! Rauha-kyyhkykin on innoissaan pennuista ja mitä lie miettinyt, kun tässä taannoin ensin pentuja tarkkaan pää kallellaan sohvalta tarkasteli, sitten muutaman ylilennon tosi likeltä pentuja liihotteli ja kohta laskeutui niitten joukkoon. Ei tullut kuvaamiset mieleen vaan Rauhan hätyyttely kiireesti häkkihommiin, sillä pennut olisivat ensisäikähdyksen jälkeen erittäin innokkaasti tuohon valkoiseen tutustuneet ja tietysti suut (hampaat!) sojollaan - tulevia lintukoiria siis! Tuon tapauksen jälkeen pentujen ollessa tuvassa irrallaan Rauha pysyköön häkissä, josta sillä olisi kova joukkoon tummaan... Protestoi aika äänekkäästi, kun vilinää lattialla huomaa!

Päivät kuluvat aikalailla samaan malliin. Varhainen herääminen kahvin ja lehden kimppuun, pentujen aamiaispuuhat sisältäen myös pentulan siivoamisen (käsittää siis kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan, jota baariksikin sanotaan) ja isojen koirien ruokinta ulkoilutuksineen. Mukavissa keleissä on lenkeille nyt päästykin, ei ole palellut ja polutkin pysyneet liki lumettomana - liukasta siellä on, mutta IceBugit nappaavat mukavasti jäiseen maahan (niitä en vaihda!). IrmaEpeliina on ollut pitkistä lenkeistä riemuissaan ja hyvin on vieroitus sujunut - ei käy enää kuin pentujen ruokailun jälkeen vähän nisiään vilauttamassa tarkastaen pääasiassa, että jälkikasvu voi hyvin. Toki se leikittää pentujaan ja supsattelee niille kokemuksiaan pienin tovein, mutta niinhän se menee, että perheen muut koirat saavat hoidella kakaroita nyt mielin määrin, sillä kuka mahanalusessaan jaksaa jatkuvasti jotain piraijaa kuljettaa? Monesti pentujen häärätessä tuvan puolella emän ja mummon (Irman ja Hertan) näkee sohvalla makoilemassa ja jättäneen molemmat tätskyt (Reeti ja Sökö) touhuilemaan tätimäisen tunnollisesti kakaroitten seassa ja nehän tykkäävät!

Huushollissa siis kaikki hyvin edelleen, ei valittamista eikä ripulia (kenelläkään!)... menen koputtamaan puuta!

Tässä vähän tämän illan kuvasaldoa:  

 
 
Pennut heräävät joka kerta uniltaan yhtä iloisena ja aina valmiina uuteen - ovatpa monta juttua keksineet uniensa aikana aiemman kokemuksen kautta, mainioita kakaroita! Eivätkä niin kovin vaativaisia ole ympäristöään kohtaan, sillä aikaansa voivat yhtälailla kuluttaa seuraamalla pesukoneen pyörimistä kuin touhuilla pikkuapulaisena pyykkien lavehtimisessa tai imuroinnissa ja vanhat pureksitut naudanluut sekä kuluneet lelut ovat mahtavia aarteita, pientä kisailuakin saavat jo aikaan siitä, miten homma hoidetaan tai kuka saa olla päsmärinä (kuuluuko pyykit narulle kuivumaan vai toimisivatko paremmin vetorätteinä pitkin lattioita... jospa oli luuttuamiset mielessä?!).
 
Lauantaiaamun ulkoilusta ainoa onnistunut otos - vauhtia vähän liikaa ;)
 
 
Seuraava juttu (kopioitu) sopii niin pentuihin kuin välillä aikuisiinkin koiriin. 
 
Koiran omistuslait
1. Jos pidän siitä, se on minun.
2. Jos se on suussani, se on minun.
3. Jos pystyn ottamaan sen sinulta, se on minun.
4. Jos se oli minulla juuri äsken, se on minun.
5. Jos se on minun, se ei saa koskaan näyttää olevan sinun.
6. Jos pureskelen jotain palasiksi, kaikki palaset ovat minun.
7. Jos se vain näyttääkin siltä, että se on minun, se on minun.
8. Jos näin sen ensin, se on minun.
9. Jos leikit jollakin ja laitat sen maahan, siitä tulee automaattisesti minun.
10. Jos se on rikki, se on sinun.


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paljon onnea 2-vuotiaille ja kahden sertin reissu Valgaan!

Paljon onnittelurapsutuksia huomenna 2 vuotta täyttäville Artulle, Billylle, Kurkolle, Laikalle, Okolle, Hetalle, Stellalle ja meidän Ässäll...