Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

tiistai 4. helmikuuta 2014

H-pentue on syntynyt!H-pentue näki päivänvalon ja ihan kirjaimellisesti päivänvalossa eilen, kun Reeti vihdoin ja viimein päätti näyttää maha-asukkinsa. Synnytys sujui nopeasti täysin luomumenetelmin (luomu on nykyään jotenkin muotisana ja kuvastaa tätä tilannetta hyvin, sillä mitään apua hommaan ei emä tarvinnut) ja Reetiseni on kyllä aivan SuperMamma, sillä se hoitelee hommansa meidän huoltojoukkojen vaan seuratessa sivusta ja meille jää sitten seuranpidosta ja ulkoilusta huolehtiminen, pehkun putsaus sekä vesi- ja ruokatarjoilut. Ensimmmäiset viisi pentua syntyivät nopeaan tahtiin, jonka jälkeen emä piti tarvetauon ilmoittaen samalla selvästi ylpeänä HerttaEmälleen ja SököPennulleen ilouutisensa, sitten se laittoi maailmaan kolme tasaisen varmasti taas ja käväisipä uudelleen tarvetauolla ennen kahden viimeisenkin syntymää. Olenkin aina ihastellut sen kykyä suhtautua tilanteisiin ilmiömäisellä tyyneydellä ja niin se vaan sitten tekaisi nuo ihastuttavat pennut iloisin mielin sen kummemmin hössöttämättä. Liekö kuullut, että olin aikeissa jo lähteä eläinlääkäriasemalle tarkistuttamaan ultrakeinoin pentusten tilannetta (tiineysvuorokausia siis 65) eikä pitänyt automatkailua kovinkaan tarpellisena tähän hätään? Hyvin tämä touhu sujui ilman ylimääräisiä kommervenkkejä ja hommaa jatketaan seurannalla, seurustelulla, ihastelulla, rapsuttelulla, huilailulla... Herkuttelujani taidan vähäksi aikaa hillitä, sillä epäsäännöllinen rytmi runsalla suklaalisällä on tuonut pari finniä naamaan, (nuorekas olo!). Oma hommani on tässä vaiheessa olla pääasiassa pelkkä pehku-tarvehuolehtija sekä sivustaseuraaja, mutta kuluupa tuo aika näinkin ja tokihan minulla on muutakin huollettavaa härdellissämme. On tässä touhussa muuten HerttaMummoKoiralla ja SököIsoSiskolla tuoksuja sekä kuuntelemista ja etenkin Sököllä kestämistä, kun se on koko ajan menossa pentulaan tapaamaan pikkusisariaan, mutta malttaa saa vielä kauan ennenkuin pentulan ovi sille aukeaa!


Hertta suhtautuu asiaan huomattavasti hillitymmin ja makoilee meidän sängyssä.

Pentujen syntymäpäivä on siis 3.2.2014 - päivä! (eka kertaa meillä, kun yleensä ruukaavat yön pimeinä tunteina puksautella). ReetiEmä ja kaikki pennut voivat erinomaisen hyvin sekä koko härdelli, onnellisia ollaan!


Paljon onnittelurapsutuksia on jaeltu seitsemälle veljekselle ja kolmelle venlalle sekä etenkin niitten ReetiEmälle ja kaukokäskynä myös FigoIsälle! Ja tottakai kaikille asiaanliittyville ja tapahtumaa seuraaville kaksijalkaisille, erinomaista yhteistyötä!

Ja nyt lähden raitistuttamaan nokkaani pihalle Hertan ja Sökön kanssa ennen kunnon päiväunia!

Ps. Joskohan jatkossa vähän parempia kuvia? Valaistus on baarissamme surkea....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oulu, Helsinki ja Tallinna

Viikonlopun aikana oli monenlaista tapahtumaa!  Me lähdimme keskiviikkoaamuna Tallinnaan olutjuhlille, Öllesummeriin neljäksi illaksi ja pe...