Omia tyttöjä

Omia tyttöjä
Reeti ja Sökö

torstai 27. helmikuuta 2014

Lautasharjoittelua!

Niinpä tuli edelliseen tarinointiin lisättyä pari videoklippiä vaikken niitä oikeasti IKINÄ harrasta. Nauttikaa? nyt niistä, sillä en lupaa, että lisää tulee... Voipi käydä sitten niinkin päin, että alan tosissani noita harrastelemaan, hah! Tähän juttuun liittyviä otoksia en edes kuvitellut videoivani, sillä oli vähän roiskuvaa touhua.

Sökön juoksuhuuma on virkistänyt tupaa aika lailla ja oikeasti meillä nartut eivät aiemmin ole ihan noin kuumana käyneet. Liekö pentujen vaikutusta, että on päättänyt oman katraansa väkisin jotain kautta (vaikka sitten sohvan kanssa?) hankkia. Laantumaan päin sen touhut ovat, mutta Hertta puolestaan kuumumaan päin. Onneksi se on vähän hillitympi käytökseltään, luulisin niin. No ainakin toivon, sillä helteistä on nartturintamalla ollut ja ehkä kiinnostus pentulan puolelle on nyt mennyt enempi hormoonihommiin. Reeti ei vielä "vihreää valoa" ole emälleen ja tyttärelleen pentulan puolelle vilauttanut vaan onpa nuo omatoimisesti käyneet pentuset laskemassa ja taisivat vähän järkyttyä määrästä. Joten tietoisia ovat laatikon tapahtumista ja enempihän nuo Sököä ovat kiinnostaneet. Hertta taitaa tietää, että savotta on silläkin mummotettavia varten edessä? Ja hyvä niin, mainiot eväät narttuseni pennuille koiranelämästä laittavat. Reeti antaa taatusti osan hoitovastuusta muille, jahka pennut ovat vähemmän riippuvaisia nisäruokinnasta ja nukkuvat vähemmän. Rauhan se antaa kyllä ihan rauhassa seurata laatikon tapahtumia - pitäneekö pienempänä (ja tarvittaessa näppärämmin nitistettävänä!) uhkana pennuille?On nuo tyttöseni muutenkin aika hoksaavaisia otuksia. Maanantai-iltaan vielä palatakseni Reeti vei lelun pentulaatikkoon matolääkesession jälkeen. Liekö vähän lahjonut hyvästä käytöksestä (vrt. lapset rokotuksella) vai tuumasiko, että kerran lusikan kautta evästä menee, niin viihtykööt sitten jatkossa enempi lelujenkin äärellä? Hassu juttu, sillä ostin tuon lelun pentuja varten ja Reetille sen annoin, mutta jostain kumman syystä Sökö mennä viuhtoi sen kanssa tovia myöhemmin (ei sitten niin mitään tietoa, kuka sen pentulasta haki). Nyt lelu on palautettu emän toimesta takaisin laatikkoon ja pennut ovat hoksanneet jo sen käyttötarkoituksen eli sitä voi imeä lutkuttaa, retuuttaa, jumpaten sen yli kiipeillä, käpertyä lelun viereen liki nukkumaan - tykkäsivät kovasti!
Ja kyllä! Hampaat ovat mainiosti ikenen läpi tulossa, osalla jo puhjenneetkin, joten päätin tujauttaa jo alkuvelliä tarjolle. Hyvin teki harjoittelusatsi kauppaansa ja hommaa jatketaan! Ekasatsin harjoittelut ikuistettuna ja kosteaahan sekin homma on, pöytätapoja harjoitellaan tuonnempana ja nisällä viihtyvät vielä pitkään!
Niin keväiseltä kelit ovat vaikuttaneet niin, että tuli vaihdettua kotisivujen kansikuviksikin kesäiset kuvat ja kun tämä tunnelma on tuvassakin hetkittäin oikein lämmin, niin mikäs siinä, kesää kohti mennään vauhdilla ja aivan mahtavaa! Kyllä vaan kevät ja kesä ovat sitä minun hipiälleni mukavinta aikaa. Potkukelkkaa olisin vähän tällekin talvelle tykännyt ulkoiluttaa, mutta meni pyöräilykeleiksi ja nämä kelit ovat mieleeni, sillä tänä talvena ei tarvinnut marssia lumihangessa vaan mukavasti on porskuteltu ilman tarpomishikeä metsissä ja pellonreunoilla. Voi kuinka kaipaankaan aiempaa blogiani, mutta eipä se sieltä ilmesty, sillä hauskoja muistoja sinnekin tuli paljon ikuistettua. Uusille lukijoille tiedoksi, että pidin kuvablogissa kirjoitus-/valokuvakokoelmaa useamman vuoden ajan (vuodesta 2007-08 lähtien), mutta se katosi puolitoista vuotta sitten jonnekin pilveen eikä ole ilmestynyt takaisin. Eikä kai ikinä ilmestykään.

Huomenna vietetään Kalevalan päivää - suomalainen kulttuuri kunniaan ja joskohan nimiäisiä alkaisi suunnittelemaan tässä hetkittäin hektisessä ja höskänhajuisessa huushollissa, hitokseen meillä on lystiä!

Ja jottei tiedottomana tarvitse näistä koiranpitosäännöksistä olla, niin pistänpäs jälleen kerran, että koiravastaisuus ei johdu aina koirista vaan enimmäkseen välinpitämättömistä koiranomistajista. Josko sitä vähän laajemmalti huomioon myös muut kanssaihmiset ja säännöt, jotta yhteiselo sujuu moitteettomasti! Ess-artikkeli koirien kiinnipidosta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oulu, Helsinki ja Tallinna

Viikonlopun aikana oli monenlaista tapahtumaa!  Me lähdimme keskiviikkoaamuna Tallinnaan olutjuhlille, Öllesummeriin neljäksi illaksi ja pe...